Ga direct naar inhoud

Persoonlijke Lening

  • Bereken online jouw lening
  • Extra aflossen kost je niets
  • Vanaf 5,8% rente

Bereken jouw lening

> 10.000 mensen gingen je voor Als NN > 170 jaar ervaring

Vast bedrag per maand voor een eenmalige grote uitgave

Denk je erover na om een persoonlijke lening af te sluiten? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of verbouwing? Dan kies je voor zekerheid. Je betaalt een vast bedrag per maand voor een vaste periode. En wil je extra aflossen? Dat kan altijd en kost je niets. Je vraagt online een offerte aan. Als jouw aanvraag is goedgekeurd, staat het geld binnen 5 werkdagen op je rekening.

Bereken jouw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden. Bereken online jouw lening.

Bereken jouw lening


Aantrekkelijke rente

Je betaalt een aantrekkelijke rente. De rente is vast en gebaseerd op jouw situatie én de hoogte van het bedrag dat je wilt lenen.

Bekijk actuele rente

Geen verrassingen

Je weet van tevoren waar je aan toe bent. Je leent een vast bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaal je een vast bedrag aan rente en aflossing.

Extra aflossen mag

Je kunt kosteloos en op elk moment extra aflossen. Hierdoor betaal je de lening eerder terug. Het maandbedrag verandert niet.

Online aanvragen

Je berekent online jouw lening. Daarna vraag je in enkele stappen een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke Lening.


Veelgestelde vragen over de Persoonlijke Lening

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente je betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat je wilt lenen en in welke periode je de lening wilt terugbetalen. Hoeveel je kunt lenen wordt bepaald door jouw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente voor de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. Je betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaal je een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van hoeveel je wilt lenen en welke rente je gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte lees je wat jouw lening in totaal kost.

Hoe vraag je een Persoonlijke Lening aan?

Je vraagt in 5 stappen de Persoonlijke Lening aan.

Als alle documenten zijn goedgekeurd, zorgen wij ervoor dat je binnen 5 werkdagen over je geld kunt beschikken.

Wanneer staat het geld op je rekening?

Als wij alle documenten hebben goedgekeurd staat het geld binnen 5 werkdagen op je rekening.

Kun je een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Ja, dat kan. Dat regelen wij voor jou en kost je niets. Je vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Bij het online aanvragen van een offerte vul je in welke leningen je hebt. Bij iedere lening kun je aangeven of je deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. De offerte bevat een formulier dat je invult. Aan de hand daarvan nemen wij contact op met de andere geldverstrekker(s) en nemen we de lening over.

Waarom checken we of je een BKR-registratie hebt?

Als je een Persoonlijke Lening aanvraagt, bekijken we of het financieel verantwoord is dat je dat bedrag leent. Dat doen we onder andere met een BKR-check. Uit de check blijkt bijvoorbeeld of je eerder leningen hebt gehad en of je die op tijd hebt terugbetaald. Het is niet zo dat je met een BKR-registratie geen lening bij ons kunt afsluiten. Is jouw aanvraag geaccepteerd? Dan melden we jouw lening aan bij het BKR.

Lees ook onze tips voor verantwoord geld lenen

Is de rente van je Persoonlijke Lening aftrekbaar?

Als je je lening gebruikt voor de aankoop, verbouwing of verbetering van jouw eigen woning, kan de rente die je betaalt fiscaal aftrekbaar zijn. Je gebruikt de Persoonlijke Lening dan bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel. Lees meer over de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Wat gebeurt er met je Persoonlijke Lening als je overlijdt?

Als je samen met je partner een Persoonlijke Lening afsluit, ben je allebei verantwoordelijk voor het terugbetalen van die lening. Overlijd jij of jouw partner dan moet de overgebleven partner de schuld dus alleen terugbetalen. Als je zonder partner een Persoonlijke Lening afsluit, zijn jouw nabestaanden na jouw overlijden verantwoordelijk voor het terugbetalen van de lening. Zij betalen dan dus elke maand rente en aflossing. Een Persoonlijke Lening heeft geen overlijdensrisicodekking. Het kan daarom verstandig zijn een Overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Daarmee regel je financiële ondersteuning als jij of jouw partner overlijdt. De verzekering keert namelijk een gegarandeerd bedrag uit waarmee (een deel van) de lening kan worden afgelost. Zo kun jij, jouw partner of jouw nabestaanden de lening (gedeeltelijk) blijven betalen.

Hoe betaal je jouw Persoonlijke Lening?

Je betaalt iedere maand rente en aflossing voor jouw lening via automatische incasso. Als je de lening afsluit, geef je het rekeningnummer door waarvan we het maandbedrag mogen afschrijven. Dat moet een (Nederlandse) betaalrekening zijn die op jouw naam staat. Ook moet jouw salaris of uitkering op die rekening worden gestort.

Zit er een leeftijdsgrens aan de persoonlijke lening?

Je mag een Persoonlijke Lening afsluiten als je tussen de 25 jaar en 66 jaar oud bent.

Bereken jouw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden.

Bereken jouw lening

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Los je extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente / Jaarlijks kosten­percentage Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 75.000,- € 836,43 6,10% 120 € 100.371,01
€ 50.000,- € 565,20 6,40% 120 € 67.823,90
€ 25.000,- € 285,14 6,60% 120 € 34.217,23
€ 15.000,- € 174,94 7,10% 120 € 20.992,41
€ 10.000,- € 122,39 8,20% 120 € 14.686,44
€ 5.000,- € 65,80 9,90% 120 € 7.895,86