Ga direct naar: inhoud

Persoonlijke Lening

  • Bereken online uw lening
  • Extra aflossen kost u niets
  • Vanaf 4,7% rente

Bereken uw lening

> 10.000 mensen gingen u voor Als NN > 170 jaar ervaring Digitaal inzicht

Een vast bedrag per maand voor een eenmalige grote uitgave

Denkt u erover na om een persoonlijke lening af te sluiten? Bijvoorbeeld voor een nieuwe auto of verbouwing? Dan kiest u voor zekerheid. U betaalt een vast bedrag per maand voor een vaste periode. En wilt u extra aflossen? Dat kan altijd en kost u niets. U vraagt eenvoudig online een offerte aan. Binnen 5 werkdagen staat het geld op uw rekening.

Bereken uw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden. Bereken online uw lening.

Bereken uw lening


In 3 stappen een Persoonlijke Lening

Aantrekkelijke rente

U betaalt een aantrekkelijke rente. De rente is vast en gebaseerd op uw situatie én de hoogte van het bedrag dat u wilt lenen.

Bekijk actuele rente

Geen verrassingen

U weet van tevoren waar u aan toe bent. U leent een vast bedrag voor een vaste periode. Hierdoor betaalt u een vast bedrag aan rente en aflossing.

Extra aflossen mag

U kunt kosteloos en op elk moment extra aflossen. Hierdoor betaalt u de lening eerder terug. Het maandbedrag verandert niet.

Online aanvragen

U berekent online eenvoudig uw lening. Daarna vraagt u in enkele stappen een vrijblijvende offerte aan voor een Persoonlijke Lening.


Veelgestelde vragen over de Persoonlijke Lening

Wat is de actuele rente van de Persoonlijke Lening?

Welke rente u betaalt voor de Persoonlijke Lening, hangt af van het bedrag dat u wilt lenen en in welke periode u de lening wilt terugbetalen. Hoeveel u kunt lenen wordt bepaald door uw persoonlijke en financiële situatie.

Bekijk de actuele rente voor de Persoonlijke Lening

Wat kost een lening?

Geld lenen kost geld. U betaalt rente als vergoeding voor het geleende bedrag. Elke maand betaalt u een vast bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Hoe hoog dit bedrag is hangt af van hoeveel u wilt lenen en welke rente u gaat betalen. Goed om te weten: de rente is vast. De rente verandert dus niet tijdens de looptijd van de lening. In de offerte leest u wat uw lening in totaal kost.

Hoe vraagt u een Persoonlijke Lening aan?

U vraagt in 3 stappen de Persoonlijke lening aan.

Wanneer staat het geld op uw rekening?

Als wij alle documenten hebben goedgekeurd staat het geld binnen 5 werkdagen op uw rekening.

Kunt u een lening van een andere bank oversluiten naar Nationale-Nederlanden?

Ja, dat kan. Dat regelen wij voor u en kost u niets. U vraagt op onze site een nieuwe Persoonlijke Lening aan. Bij het online aanvragen van een offerte vult u in welke leningen u heeft. Bij iedere lening kunt u aangeven of u deze wilt oversluiten naar een lening bij Nationale-Nederlanden. De offerte bevat een formulier dat u invult. Aan de hand daarvan nemen wij contact op met de andere geldverstrekker(s) en nemen we de lening over.

Checken wij of u een BKR-registratie heeft?

Wij vinden het belangrijk dat u verantwoord leent. Daarom doen we ook altijd een BKR-check als u een lening aanvraagt. We bekijken daarmee of het verstandig is dat u een Persoonlijke Lening afsluit. Als u een BKR-registratie heeft, betekent dat niet dat u geen lening meer bij ons kunt afsluiten.

Lees ook onze tips voor verantwoord geld lenen

Is de rente van uw Persoonlijke Lening aftrekbaar?

Als u uw lening gebruikt voor de aankoop, verbouwing of verbetering van uw eigen woning, kan de rente die u betaalt fiscaal aftrekbaar zijn. U gebruikt de Persoonlijke Lening dan bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken, badkamer of een dakkapel. Lees meer over de voorwaarden op de website van de Belastingdienst.

Bereken uw lening

Kies voor de Persoonlijke Lening van Nationale-Nederlanden.

Bereken uw lening

Rekenvoorbeeld Persoonlijke Lening

Onderstaand rekenvoorbeeld toont de kosten van een Persoonlijke Lening voor verschillende leenbedragen. Hierbij is uitgegaan van de laagste tarieven en een looptijd van 120 maanden. Lost u extra af tijdens de looptijd? Dan wordt de looptijd korter.

Leenbedrag Maand­bedrag Vaste debetrente /
Jaarlijks kosten­percentage
Looptijd in maan­den Totale prijs van de lening
€ 50.000 € 522,97 4,8% 120 € 62.756
€ 25.000 € 261,48 4,8% 120 € 31.378
€ 15.000 € 158,29 5,0% 120 € 18.995
€ 10.000 € 110,70 6,1% 120 € 13.284
€ 5.000 € 62,39 9,0% 120 € 7.487