Ga direct naar inhoud

Tentoonstellingen en evenementen

Benieuwd naar wat onze partners op dit moment tentoonstellen? Op deze pagina vind je een actueel overzicht van tentoonstellingen en evenementen.

Mauritshuis

Nu te zien: ‘Who’s that girl? Ontdekkingen over het Meisje met de parel’
Onder leiding van restaurator Abbie Vandivere deed een internationaal team van wetenschappers technisch onderzoek naar het Meisje met de parel. De resultaten zijn te zien in Who's that girl? En het leuke is: je hebt hier geen ticket voor nodig. Who's that girl kun je gratis in de entreehal van het Mauritshuis bezoeken.

Plan je bezoek

Nederlands Fotomuseum

Doorlopend te zien: ‘Eregalerij van de Nederlandse fotografie’
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische foto’s het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu. Bewonder de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties van nu.
Mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

t/m 28 januari 2024, Ad van Denderen: Onderweg
Deze overzichtstentoonstelling laat de ontwikkeling zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen. In de periode 1965-2019 kaartte hij onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina aan. Onderwerpen die nu nog steeds actueel zijn. In deze grootse overzichtstentoonstelling belicht het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de hoogtepunten uit zijn carrière die bijna zes decennia omvat..

Plan je bezoek

NN North Sea Jazz 2024

12, 13, en 14 juli: NN North Sea Jazz festival in Rotterdam

Plan je bezoek

Art Rotterdam

1 t/m 4 februari 2023, jaarlijkse kunstbeurs Art Rotterdam
Art Rotterdam is een kunstbeurs voor hedendaagse kunst met een internationale focus. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst. Tijdens Art Rotterdam reikt NN Group een hedendaagse kunstprijs uit aan een uitzonderlijke talent: de NN Art Award.

Plan je bezoek

Kunstmuseum Den Haag

t/m 25 februari 2024, ‘Hilma af Klint & Piet Mondriaan - Levensvormen’
In samenwerking met Tate Modern brengt Kunstmuseum Den Haag het baanbrekende werk van de Zweedse Hilma af Klint samen met dat van haar grensverleggende tijdgenoot Piet Mondriaan. De schilders hebben elkaar nooit ontmoet, maar hun eigenzinnige oeuvres weerspiegelen beide een tijdperk waarin de kijk op de werkelijkheid door wetenschappelijke ontdekkingen en nieuwe ideeën over spiritualiteit radicaal verandert.

Plan je bezoek

Kunsthal Rotterdam

t/m 3 maart 2024, ‘Ai Weiwei- In Search of Humanity’
Grootschalige tentoonstelling van een van de meest toonaangevende kunstenaars van het moment, mensenrechtenactivist en criticus van autoritaire machtssystemen: Ai Weiwei. In Search of Humanity is zijn meest volledige overzichtstentoonstelling tot nu toe. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van de ruim vier decennia durende carrière van Ai Weiwei, met schilderijen, culturele readymades, LEGO-werken, sculpturen, installaties, fotografie en videokunst. Het bevat belangrijke werken uit al zijn creatieve fasen.

Mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

1 februari t/m 14 april 2024, NN Art Award 2024
Kunsthal Rotterdam presenteert het werk van de vier genomineerden voor de NN Art Award 2024 in een speciale tentoonstelling. In deze tentoonstelling maak je kennis met het werk van Maaike Kramer, Peim van der Sloot, Jan van der Pol en Mónica Mays. Uit een selectie van 40 inzendingen heeft de jury hen verkozen tot genomineerden voor de NN Art Award 2024.

Plan je bezoek

Nationaal Archief

t/m 30 juni 2024, ‘Pioniers - Fotografie door vrouwen’
Met ruim 15 miljoen foto’s uit de afgelopen 175 jaar bewaart het Nationaal Archief de grootste fotocollectie van Nederland. Aan de hand van foto’s uit de 19e eeuw tot en met de jaren 90 van de 20e eeuw wordt getoond dat vrouwen in alle tijden en genres als pioniers in de fotografie werkzaam waren. In de tentoonstelling is werk te zien van bekende en minder bekende fotografen zoals Emmy Andriesse, Eve Arnold, Eva Besnyö, Augusta Curiel, Gerda Taro en Alexine Tinne.

Mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden.

Plan je bezoek