Ga direct naar inhoud

Latanya, onze support heb je

Ook dit jaar draaide NN North Sea Jazz om de kracht van support: de support van je vrienden, van het publiek en áán het publiek. En natuurlijk om onze support aan het NN talent, Latanya Alberto.

Support is belangrijk bij het ‘aangaan van uitdagingen’. Dat geldt ook voor Latanya Alberto. Ze is zich heel bewust van de waarde van de support die ze van haar moeder, zussen en manager heeft gekregen. En ze wil zelf support geven aan maatschappelijke thema’s als female empowerment.


Latanya Alberto op weg naar NN North Sea Jazz 2023

In deze mini docu richting NN North Sea Jazz 2023 werd duidelijk hoe de support van haar familie, haar de kracht gaf om daar te komen.


Het optreden van Latanya Alberto tijdens NN North Sea Jazz 2023

Op zondag 9 juli 2023 trad Latanya Alberto op bij het NN North Sea Jazz festival. Niet alleen een droom die uitkwam, maar een bijzondere reis, precies zoals ze had gehoopt.

Landing soft

Het nummer Landing soft stond centraal in de campagne en draait om de kracht van support. Het is geïnspireerd op het kunstwerk ‘de werkende mens’ van Lataster dat het plafond in het Mauritshuis siert.


Ik heb vanaf dag 1 al support gevoeld van mijn moeder, m’n zussen en meer key people om me heen. Daardoor kon ik blijven groeien.

De supporters van Latanya Alberto

Ahisha Adjoa is al lang bevriend met Latanya Alberto en is vanaf het begin haar manager.

Ik sta vanaf het begin achter haar. Ik ben naast manager haar grootste fan.

Moeder Nadine en zussen Olivia en Shivonne hebben eigenlijk altijd al geweten dat Latanya het zou gaan maken. Zij hebben haar altijd gesupport.

Nadine: "Ze is eigenlijk van kinds af aan al op weg naar het podium."

Olivia: "Latanya is altijd aan het zingen. Het is nice om te horen dat ze zich ook door ons altijd gesteund heeft gevoeld."
Shivonne: "Echt bijzonder dat ze dit jaar haar eigen podium heeft op het NN North Sea Jazz festival."

Spoken Support ‘UTOPIA’

Latanya Alberto zingt niet alleen, ze maakt ook spoken word poëzie. Met ‘UTOPIA’ inspireert ze anderen om te geloven in de kracht die je in je hebt. Hiermee geeft ze haar support en verspreidt ze een boodschap van empowerment.

‘UTOPIA’

To thrive and to achieve
Has been built into the formula of your anatomy

When your walls fall

You and only you have the power to perform a miracle
The way you move from dark to light desirable
To believe in what you can do is your ticket to utopia


Kunst als inspiratie

Het nummer ‘Landing soft’ dat centraal staat in de campagne en draait om de kracht van support is geïnspireerd op een van de plafondschilderijen van het Mauritshuis. Want NN is niet alleen naamgevend partner van NN North Sea Jazz, maar ook partner van kunstinstellingen, zoals het Mauritshuis. En omdat kunst en muziek inspireert en verbindt, namen we Latanya Alberto mee naar het museum in Den Haag.

Dwalend door de indrukwekkende zalen werd Latanya Alberto direct gegrepen door het moderne plafondschilderij ‘Allegorie op de werkende mens’ van Ger Lataster. In het werk staan hard werken en de kracht van support centraal.
Het is de tegenhanger van het werk ‘Allegorie op de ijdelheid van de mens’, dat draait om de mythe van Icarus. Hoogmoedig vloog hij te dicht bij de zon, verloor zijn vleugels en stortte keihard neer in de zee. Om dat lot te voorkomen moeten volgens Lataster de handen uit de mouwen. Daarom herken je in dit abstracte werk een werkbroek, werkschoenen en een schep. Als beloning ligt er ook al een broodje aardbeienjam klaar.

Altijd met beide benen op de grond blijven staan werd een belangrijk onderdeel van Latanya Alberto’s nieuwe song Landing soft.

Het nummer is onderdeel van het muzikale project ‘Bekijk het Mauritshuis met je oren’, waarin artiesten als San Holo, Goldband, Spinvis en Eefje de Visser zich al eerder lieten inspireren door de kunst uit het Mauritshuis. Tijdens NN North Sea Jazz 2023 kon je een bezoek brengen aan het Mini-Mauritshuis, waarin je een aantal van de nummers kon beluisteren én beleven.

Luister meer muziek van Latanya Alberto

NN North Sea Jazz 2023

Liefhebber van jazz, blues, funk, soul, hiphop en R&B konden meer dan hun hart ophalen tijdens NN North Sea Jazz 2023. Zo maakten grote namen als Lizzo, Stormzy en Tom Jones hun opwachting op het Festival. Daarnaast traden legendarische artiesten als Buddy Guy, Gabriels, Jacob Banks, Little Simz, Loyle Carner, Jill Scott, The Teskey Brothers en Van Morrison op.

En dat was nog lang niet alles. Welk aanstormend talent kreeg de kans om door te breken? Zoals altijd presenteert het festival ook nieuwe, opkomende artiesten, zoals Alabaster DePlume, Anna Webber, Eloise, Fergus McCreadie, Gabriels, Laufey, MonoNeon, Olivia Dean, Samara Joy, Sampa The Great, en Teis Semey.

Bekijk de hele line-up van NN North Sea Jazz 2023