Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden en Diversiteit en Inclusie

Nationale-Nederlanden verwelkomt iedereen, ongeacht hoe je eruitziet, waar je vandaan komt of wie je liefhebt. Daarom maken we ons sterk voor diversiteit, inclusie en gelijke kansen voor iedereen.

Samen werken we aan een omgeving waar iedereen zich welkom, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. We geloven namelijk dat onze verschillen ons sterker maken. Daarom investeren we in diversiteit en inclusie. Niet alleen binnen ons bedrijf, maar ook in de maatschappij. Want verschillende ideeën, perspectieven en achtergronden creëren een sterke en creatieve werkomgeving. Dit zorgt ervoor dat we elkaar én onze klanten beter begrijpen. En hoe diverser onze werkomgeving is, des te beter we in staat zijn om in te spelen op veranderingen in de toekomst.

Een aantal van onze initiatieven:

  • Binnen NN is het NN Pride Network opgericht. Het doel is om mensen in de LHBTI+ gemeenschap met elkaar te verbinden, het bewustzijn over LHBTI+ zaken binnen NN te vergroten en om een diverse werkplek te bevorderen. Ook zijn we main partner van Rotterdam Pride.

  • Het NN Netwerk Neurodiversiteit ondersteunt collega’s met bijvoorbeeld autisme, ADHD en dyslexie. We hebben een toegewijde recruiter in dienst die zich richt op het aannemen en plaatsen van neurodiverse kandidaten en kandidaten met een fysieke beperking.

  • We vinden dat ouders van een nieuw kindje recht hebben op gelijk verlof. Ongeacht of het kind via de traditionele manier geboren is, of bijvoorbeeld via draagmoederschap of adoptie. Daarom zijn onze verlofvormen voor ouders inclusief, ongeacht geslacht.

  • Sinds 2019 staat NN Group in de Bloomberg Gender Equality Index en participeren we in Equileap. Tegen het einde van 2022 werd 40% van de senior managementposities bij NN Group ingevuld door vrouwen. Ook voeren we jaarlijks een gelijke beloningsanalyse uit, die ervoor zorgt dat mannen en vrouwen in dezelfde rollen met vergelijkbare ervaring evenveel verdienen.

Lees meer over diversiteit bij Nationale-Nederlanden op onze website nn-careers.com. Ben je benieuwd naar met welke partners we nog meer samenwerken? Op deze pagina vind je een overzicht.

NN Pride Talent 2023: Laxmi Manuela maakt kunstwerk voor Rotterdam Pride

Nationale-Nederlanden is hoofdpartner van Rotterdam Pride. Voor Rotterdam Pride 2023 vroegen we kunstenares Laxmi Manuela een kunstwerk te maken over het belang en de kracht van support. Ze onthulde het kunstwerk op het Rotterdam Pride Festival en greep de kans aan voor een bijzondere persoonlijke onthulling...

Lees meer

NN-collega Chung Le: "Bij NN mag je zijn, wie je bent"

Chung Le werkt als actuaris en zette binnen Nationale-Nederlanden de LGBTI+ community op.

Lees meer

D&I overview 2022


Diversity and Inclusion at NN – Annual Overview 2022

In het 2022 Diversiteit en Inclusie overzicht (Engelstalig) lees je alles over onze missie, progressie en diversiteitscijfers. Ook laten we collega’s aan het woord die een belangrijke rol spelen binnen ons bedrijf.

Download ons verslag

D&I verslag 2021


Diversity and Inclusion verslag 2021

In ons eerste Diversiteit en Inclusie verslag (Engelstalig) lees je alles over onze missie, progressie en diversiteitscijfers. Ook laten we collega's aan het woord die een belangrijke rol hebben binnen de organisatie.

Download ons verslag

uniqueid

Meer over NN & een duurzame samenleving