Centraal Museum - Utrecht

Het Centraal Museum is het oudste stadsmuseum van Nederland, met een rijke collectie oude, moderne en toegepaste kunst, mode en stadgeschiedenis. Van de grootste Rietveld-verzameling ter wereld tot het eeuwenoude Utrechtse schip: elk stuk vertelt een uniek verhaal.

Stoel neemt stelling

Van revolutionaire productiemethodes en iconische ontwerpen, tot symbolische stoelen met een verhaal: Stoel neemt stelling brengt met meer dan 100 uiteenlopende ontwerpen een ode aan de stoel.

Meer informatie

Pauline Curnier Jardin

Stap in de wereld van de hedendaagse kunstenaar Pauline Curnier Jardin die met haar unieke mix van performancekunst, film, sculptuur en installaties conventionele normen uitdaagt en de stereotype verbeelding van de vrouw bevraagt.

Meer informatie

Podcast ‘Kunst Centraal’

Hoe klinkt een kunstwerk? Verdiep je in de collectie en tentoonstellingen van het Centraal Museum Utrecht en luister naar de verhalen van museummedewerkers en andere experts.

Meer informatie

Ontdek het museum met kortingscode ‘kunstontdekker’

Boek je ticket met 15% korting

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden.

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Ook leuk voor jou:

Lees meer over het NN Kunstfestival