Ga direct naar inhoud

Art Rotterdam

Sinds 2017 is NN Group partner van de kunstbeurs Art Rotterdam. Die richt zich op de nieuwste ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst. Met bijna de helft van de galeriehouders uit het buitenland heeft de beurs een sterk internationaal karakter.


NN Art Award

Elk jaar reikt NN Group tijdens Art Rotterdam een hedendaagse kunstprijs uit, de NN Art Award. Deze award is bestemd voor een uitzonderlijk talentvolle kunstenaar die in Nederland is opgeleid en waarvan werk te zien is op de beurs. De winnaar van de Award ontvangt een geldbedrag van € 10.000,-. Daarnaast koopt NN Group van genomineerden werk aan voor onze bedrijfscollectie.

Met deze prijs zet NN de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van het Nederlandse kunstonderwijs, dat invloed heeft van internationale betekenis. Vanuit de hele wereld weten jonge kunstenaars de weg te vinden naar de Nederlandse academies, waar ze leren het beste uit zichzelf te halen.


NN Art Award en NN Art Award Publieksprijs 2021 gewonnen door Erik Mattijssen

Tijdens Art Rotterdam 2021 vierden we het vijfjarige bestaan van de NN Art Award. Vanwege dat jubileum konden liefhebbers en bezoekers van de beurs ook stemmen op hun favoriete kunstenaar. Degene met de meeste stemmen ontving de publieksprijs en een bedrag van € 5.000. Uiteindelijk ging Erik Mattijssen (1957, Veenendaal) met zowel de jury- als de publieksprijs naar huis.

Mattijssen richt zich graag op zaken die makkelijk over het hoofd worden gezien. Door de jaren heen verzamelde hij afbeeldingen van duizenden objecten en materialen: van poppenkastpoppen tot behangsoorten, en van gestapelde plastic emmers tot kanten kleedjes. Mattijssen werkt met gouache, potlood en pastelkrijt op papier van allerlei formaten.

De genomineerden voor de NN Art Award 2021 waren:

 • Priscila Fernandes, Division of Labour, London
 • Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
 • Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
 • Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

De jury bestond dit jaar uit: Imara Limon (curator, Amsterdam Museum), Reyn van der Lugt (verzamelaar), Suzanne Swarts (directeur, Museum Voorlinden), Koen Taselaar (kunstenaar en genomineerde NN Art Award 2020), Els Drummen (conservator CODA Apeldoorn), en Elisah van den Bergh (curator en kunstadviseur NN Kunstcollectie).


NN Art Award 2020 gewonnen door Ana Navas

De genomineerden voor de NN Art Award 2020 waren:

De jury bestond in 2020 uit: Sofia Hernández Chong Cuy (directeur Witte de With), Sietske van Zanten (directeur LAM museum), Katja Mater (beeldend kunstenaar), Jan Pieter Ekker (chef kunst Het Parool) en Els Drummen (conservator NN Group kunstcollectie).


NN Art Award 2019 gewonnen door Katja Mater

De genomineerden voor de NN Art Award 2019 waren:

 • Femmy Otten – Fons Welters Galerie
 • Harm van den Dorpel – Upstream Gallery
 • Katja Mater – Galerie Martin van Zomeren
 • Matea Bakula – Lumen Travo Gallery

De jury bestond in 2019 uit: Eelco van der Lingen (conservator Fries Museum en aankomend directeur Mondriaan Fonds), Liesbeth Willems (curator KRC kunstcollectie), Lieneke Hulshof (hoofdredacteur Mr. Motley magazine), Marcel van Eeden (beeldend kunstenaar), en Els Drummen (conservator NN Group kunstcollectie).


NN Art Award 2018 gewonnen door Pauline Curnier Jardin

De genomineerden voor de NN Art Award 2018 waren:

 • Sam Samiee - (re)D. gallery, Antwerp
 • Pauline Curnier Jardin - Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam
 • Salim Bayri - SIGN, Groningen
 • Rafaël Rozendaal - Upstream Gallery, Amsterdam

De jury bestond in 2018 uit: Mariette Dölle (directeur Museum Kranenburgh, Bergen), Anna van Leeuwen (kunstrecensent De Volkskrant), Iris Kensmil (beeldend kunstenaar), Xander Karskens (artistiek directeur Cobra Museum, Amstelveen) en Els Drummen (conservator NN Group kunstcollectie).


NN Art Award 2017 gewonnen door Florian & Michael Quistrebert

De genomineerden voor de NN Art Award 2017 waren:

 • Zoro Feigl - C&H Gallery, Amsterdam
 • Chaim van Luit – tegenboschvanvreden, Amsterdam
 • Wouter Paijmans, Stigter van Doesburg, Amsterdam
 • Florian and Michael Quistrebert - Juliètte Jongma, Amsterdam

De jury bestond in 2017 uit: Hilda Bouma (journalist Het Financieele Dagblad), Saskia van Kampen-Prein (curator moderne en hedendaagse kunst Museum Boijmans Van Beuningen), Antoine de Werd (verzamelaar), en Els Drummen (conservator NN Group kunstcollectie).

Florian en Michael Quistrebert ontvingen op 8 februari 2017 de award en cheque uit handen van Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship bij NN Group (links) en Fons Hof, Directeur van de Art Rotterdam (rechts).

Florian & Michael Quistrebert, 'Beer Splash 2', 2013

Beer on red fire iridescent, bronze pigment and primer gesso 170 x 200 cm