Ga direct naar inhoud

Art Rotterdam

Sinds 2017 is NN partner van Art Rotterdam. Art Rotterdam is een kunstbeurs voor hedendaagse kunst met een internationale focus. Jaarlijks biedt Art Rotterdam een podium aan de nieuwste ontwikkelingen in de beeldende kunst.


NN Art Award

Tijdens Art Rotterdam reikt NN Group een hedendaagse kunstprijs uit, de NN Art Award. Deze award is bestemd voor een uitzonderlijk talent dat in Nederland zijn of haar opleiding heeft gevolgd en waarvan het werk te zien is op de beurs.

De award is een geldbedrag van € 10.000,-. NN Group koopt daarnaast werk van één of meerdere genomineerden voor de eigen bedrijfscollectie. Deze prijs, bedoeld als aanmoediging en stimulans, zet de schijnwerpers op de uitzonderlijke kwaliteit van kunstopleidingen in Nederland. Vanuit de hele wereld weten jonge kunstenaars de Nederlandse academies te vinden. Zij krijgen er de kans om het beste uit zichzelf te halen en om kennis te maken met andere kunstenaars en met andere culturen.

De Rijksakademie en De Ateliers in Amsterdam, De Van Eyck Academie in Maastricht en het Piet Zwart Instituut in Rotterdam behoren tot de beste postacademische instellingen ter wereld. Hun invloed op de ontwikkeling van de beeldende kunst is van internationale betekenis. Van de op Art Rotterdam vertegenwoordigde kunstenaars hebben dan ook velen hier in Nederland aan een kunstacademie of postdoctorale kunstinstelling een opleiding gevolgd.

NN Art Award 2024 gewonnen door Peim van der Sloot

De genomineerden voor de NN Art Award 2024 waren:

 • Maaike Kramer - Art Gallery O-68
 • Mónica Mays - Prospects, Mondriaan Fonds
 • Jan van der Pol - Creman & De Rooij
 • Peim van der Sloot - Brinkman & Bergsma

De jury bestond dit jaar uit Charlotte Martens (senior curator Kunsthal Rotterdam), Henk Drosterij (verzamelaar), Monali Meher (beeldend kunstenaar en winnaar NN Art Award 2023), Nicole Ex (hoofdredacteur See All This) en Maartje de Roy van Zuydewijn (conservator NN Kunstcollectie).NN Art Award 2023 gewonnen door Monali Meher

De genomineerden voor de NN Art Award 2023 waren:

 • Salim Bayri - Prospects
 • Kevin Bray - Upstream Gallery
 • Monali Meher - Lumen Travo Gallery
 • Laura Jatkowski – Prospects

De jury bestond dit jaar uit: Inez de Brauw (beeldend kunstenaar en winnaar NN Art Award Public Choice 2022), Yolande van der Heide (curator Van Abbemuseum), Ali Keles (verzamelaar en Managing Partner Lakeside Capital Partners), Marina de Vries (hoofdredacteur Museumtijdschrift) en Elisah van den Bergh (voormalig conservator van de NN Kunstcollectie).


NN Art Award 2022 gewonnen door Vytautas Kumža

De NN Art Award Publieksprijs 2022 is gewonnen door Inez de Brauw.

De genomineerden voor de NN Art Award 2022 waren:

 • Inez de Brauw - Brinkman & Bergsma
 • Vytautas Kumža - Gallery Martin van Zomeren
 • Thierry Oussou - Lumen Travo Gallery
 • Jennifer Tee - Gallery Fons Welters

De jury bestond dit jaar uit: Yuki Kho (cultuurjournalist VPRO), Alexandra Landré (artistiek directeur bij Stroom Den Haag), Charl Landvreugd (hoofd onderzoek & curatorial practice, Stedelijk Museum Amsterdam), Erik Mattijssen (beeldend kunstenaar en winnaar van de NN Art Award 2021) en Elisah van den Bergh (conservator van de NN Kunstcollectie).


NN Art Award en NN Art Award Publieksprijs 2021 gewonnen door Erik Mattijssen

De genomineerden voor de NN Art Award 2021 waren:

 • Priscila Fernandes, Division of Labour, London
 • Lilian Kreutzberger, CINNNAMON, Rotterdam
 • Claudia Martínez Garay, GRIMM, Amsterdam
 • Erik Mattijssen, Cokkie Snoei, Rotterdam

De jury bestond dit jaar uit: Imara Limon (curator, Amsterdam Museum), Reyn van der Lugt (verzamelaar), Suzanne Swarts (directeur, Museum Voorlinden), Koen Taselaar (kunstenaar en genomineerde NN Art Award 2020), Els Drummen (conservator CODA Apeldoorn), en Elisah van den Bergh (curator en kunstadviseur NN Kunstcollectie).


NN Art Award 2020 gewonnen door Ana Navas

De genomineerden voor de NN Art Award 2020 waren:

De jury bestond in 2020 uit: Sofia Hernández Chong Cuy (directeur Witte de With), Sietske van Zanten (directeur LAM museum), Katja Mater (beeldend kunstenaar), Jan Pieter Ekker (chef kunst Het Parool) en Els Drummen (conservator NN Group kunstcollectie).


NN Art Award 2018 gewonnen door Pauline Curnier Jardin

De jury bestond in 2018 uit: Mariette Dölle (directeur Museum Kranenburgh, Bergen), Anna van Leeuwen (kunstrecensent De Volkskrant), Iris Kensmil (beeldend kunstenaar), Xander Karskens (artistiek directeur Cobra Museum, Amstelveen) en Els Drummen (conservator NN Group bedrijfscollectie). Na zorgvuldige afwegingen heeft de jury de genomineerde kunstenaars geselecteerd.

De vier genomineerde kunstenaars waren:

 • Sam Samiee - (re)D. gallery, Antwerp
 • Pauline Curnier Jardin - Ellen de Bruijne Projects, Amsterdam
 • Salim Bayri - SIGN, Groningen
 • Rafaël Rozendaal - Upstream Gallery, Amsterdam

De winnaars van 2017 waren Florian & Michael Quistrebert

Florian en Michael Quistrebert ontvingen op 8 februari 2017 de award en cheque uit handen van Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship bij NN Group (links) en Fons Hof, Directeur van de Art Rotterdam (rechts).

Florian & Michael Quistrebert, 'Beer Splash 2', 2013

Beer on red fire iridescent, bronze pigment and primer gesso 170 x 200 cm