NN Running Team

Het NN Running Team bestaat uit zeventig internationale topatleten, waaronder Olympisch Kampioen en vijfvoudig winnaar van de Marathon van Berlijn, Eliud Kipchoge. Het team heeft in de afgelopen jaren grote overwinningen behaald en acht wereldrecords verbroken.

Eliud, Abdi en Nienke

Drie topatleten uit het NN Running Team, Eliud Kipchoge, Abdi Nageeye en Nienke Brinkman vertellen hoe zij hun talent voor hardlopen ontdekten. Aan de vooravond van twee belangrijke marathons in 2023 – Abdi start bij de NN Marathon Rotterdam en Eliud en Nienke bij de Boston Marathon – inspireren zij ons met hun verhalen. Over doelen stellen, tot het uiterste gaan en de onmisbare steun van teamgenoten. Kom maar op met die marathons. Eliud, Abdi en Nienke, onze support hebben jullie!

Een team van wereldkampioenen en aanstormend talent

Frontman van het NN Running Team is Eliud Kipchoge, de eerste man ter wereld die een marathon onder de twee uur liep en de regerend wereldkampioen marathonlopen. Ook Kenenisa Bekele maakt onderdeel uit van het team. Hij is de op een na snelste marathonloper in de wereld en drievoudig Olympisch kampioen. Onder leiding van de vrouwelijke winnaar van de 2019 Berlijn marathon, Ashete Bekere, zitten inmiddels ook een aantal succesvolle vrouwelijke hardlopers in het NN Running Team. Zoals Letesenbet Gidey, die meerdere wereldrecords op haar naam heeft staan en de Nederlandse Nienke Brinkman, die in 2022 het Nederlands record liep tijdens de NN Marathon Rotterdam.

The Long Run

De ‘long run’ is een iconische trainingssessie waar het NN Running Team gebruik van maakt. Volg een aantal van onze topatleten tijdens deze intensieve training.

Abdi Nageeye en Nienke Brinkman bereiden zich voor op hun grote race

In het voorjaar van 2023 lieten Abdi Nageeye en Nienke Brinkman zien hoe zij toewerken naar respectievelijk de NN Marathon Rotterdam en de Marathon van Boston. Bekijk de video met unieke behind the scenes en ontdek hoe deze topatleten zich voorbereiden op hun wedstrijden.

Meer video’s met Abdi en Nienke

Als supporter van alle hardlopers is NN Group (waar Nationale-Nederlanden onderdeel van is) trots naamgevendsponsor van het NN Running Team. Het idee van het NN Running Team begon in 2017 bij Jos Hermens, directeur van Global Sports Communication. Het doel van het project was om talentvolle atleten toegang te bieden tot de beste coaching, medische zorg en ondersteuning bij het behalen van hun doelen. De atleten krijgen onder meer toegang tot de beste trainingen voor wedstrijden en kunnen gebruik maken van fysiotherapie. Deze extra ondersteuning werpt zijn vruchten af: inmiddels heeft het team al dertien grote marathonoverwinningen behaald, wereldrecords verbroken en meer dan 175 events gewonnen.

Nienke Brinkman

Naast naamgevendsponsor van het NN Running Team, is NN ook naamgevendsponsor van verschillende hardloopevents. In Nederland zijn dit de NN Egmond Halve Marathon, de NN CPC Loop Den Haag, de NN Marathon Rotterdam en de NN Zevenheuvelenloop. Atleten uit het NN Running Team doen uiteraard mee aan deze populaire hardloopevents.

Wil je meer weten over het NN Running Team? Bezoek dan nnrunningteam.com. Hier ontmoet je het hele team en bekijk je de laatste nieuwsberichten en video’s.