Ga direct naar inhoud

Verhuizen: waar moet je allemaal aan denken?

Een nieuw huis? Dan komt er veel op je af. Wat moet je regelen? Op welk moment en waar? Wij helpen je met het voorbereiden van je verhuizing en geven je tips over de financiƫle zaken die je niet moet vergeten.

Maak je eigen verhuischecklist

Verhuizen? Dit staat je te wachten

Je verhuizing voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor je verhuizing. Hoe eerder je hiermee begint, hoe meer ontspannen de verhuisdag is. Lees onze tips over hoe je je huidige woning opruimt en hoe je een soepele verhuizing regelt.

Verhuizing voorbereiden

Je verzekeringen op orde

Als je al een huis hebt, heb je vast al woonverzekeringen. Passen deze straks nog bij je nieuwe woning? Als dit je eerste huis wordt, is het nodig om woonverzekeringen af te sluiten. Ontdek welke verzekeringen je nodig hebt. En welke je misschien moet aanpassen.

Verzekeringen bij verhuizen

Je nieuwe adres doorgeven

Vergeet niet je nieuwe adres op tijd door te geven aan tal van organisaties. Laat je post ook tijdelijk doorsturen met de verhuisservice van PostNL.

Nieuwe adres doorgeven

Verken je nieuwe buurt

Een nieuw huis betekent een nieuwe buurt. Bekijk met onze zorgvergelijker welke huisarts, tandarts en andere zorg dichtbij is.

Tips verkennen nieuwe buurt

Andere interessante onderwerpen rondom verhuizen

Bij een nieuwe woning heb je misschien mogelijkheden om je huis verder te verduurzamen. Dat is ook nog eens goed voor je portemonnee.

Hoe maak je je huis energiezuinig?

Goed voor het milieu, je wooncomfort en je energieverbruik. In en om je huis verduurzamen heeft veel voordelen.

Woning verduurzamen

Hoe betaal je een energiezuinige verbouwing?

Of je nu de isolatie van je huis wilt verbeteren, zonnepanelen op je dak wilt plaatsen of overgaat op een aardgasvrije oplossing zoals een warmtepomp. De vraag blijft: hoe ga je dat betalen?

Lees meer over de betaalmogelijkheden

Welke duurzame keuzes kun jij maken voor je huis?

Met de woningcheck kun je zien welke mogelijkheden jij nog hebt voor het verduurzamen van je huis.

Doe de woningcheck

Welke bespaartips zijn er voor je huis?

Ook met kleine aanpassingen kun je je huis energiezuiniger maken. Ontdek hoe je makkelijk energie én geld kunt besparen.

Naar de bespaartips