Ga direct naar inhoud

Verantwoord zakendoen

Bij het bedenken, in de markt zetten, evalueren en verbeteren van onze producten en diensten gaan we voor positieve bijdrage voor mens, milieu en maatschappij. Als financiële dienstverlener maken we ons hard voor duurzame oplossingen en zijn we transparant over onze beleggingen.

Verantwoord beleggen

We beleggen verantwoord. Dat betekent dat we bij onze beleggingsbeslissingen rekening houden met milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. Zo nemen we factoren mee die vaak buiten het gezichtsveld van traditionele financiële analyses vallen, maar van grote invloed kunnen zijn op de prestaties op de lange termijn. Daarnaast bieden wij onder andere ook duurzame beleggingsfondsen aan.

Zo beleggen we verantwoord

Duurzaam verzekeren

De premies van onze verzekeringen beleggen we zo verantwoord en duurzaam mogelijk. Ook besteden we veel aandacht aan pensioenbewustzijn. Bij schadeverzekeringen ligt de focus op duurzame oplossingen, zoals het verzekeren van (wind)energie of de keuze voor reparatie in plaats van vernieuwen.Zo verzekeren we duurzaam

Bewust bankieren

We vinden het belangrijk dat onze klanten financieel gezond zijn én blijven. Krijgt een klant het onverhoopt financieel moeilijk? Dan staan we voor hem of haar klaar om samen naar een oplossing te zoeken. We inspireren onze klanten om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, bijvoorbeeld door het belang en de voordelen van energiezuinig wonen te benadrukken. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee.

Zo bankieren we bewust

Duurzaamheidsscores

We worden regelmatig beoordeeld door externe organisaties op het gebied van duurzaamheid. Wij zijn trots op de goede scores van de verschillende onafhankelijke beoordelaars. Hieronder vind je een overzicht.​


Dow Jones Sustainability Index

We zijn sinds 2017 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI), één van de meest toonaangevende duurzaamheidsranglijsten. In 2018 behaalden we 77 van de 100 punten. Daarmee behoren wij tot de beste 10% in onze sector.

FTSE4Good

We zijn opgenomen in de FTSE4Good Index Series. Deze index meet de prestaties van bedrijven op basis van milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. Daarbij hebben we in 2019 4.9 van de 5 punten behaald.

CDP

Ieder jaar rapporteren wij onze CO2-uitstoot aan het CDP, voorheen Carbon Disclosure Project. Deze organisatie zet zich in voor het inzichtelijk maken van de impact van bedrijven op het milieu. In 2018 zijn wij beoordeeld met een B.

VBDO

We zijn opgenomen in de VBDO Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019. Hierbij zijn wij beoordeeld op de categorieën bestuur, beleid, implementatie en transparantie. We staan op de derde plek van de in totaal 29 meegenomen verzekeraars. De VBDO publiceert ook de Tax Transparency Benchmark die onderzoekt of beursgenoteerde bedrijven transparant zijn over het gevoerde belastingbeleid. NN stond in de 2019 benchmark op de eerste plaats (van 77 Nederlandse bedrijven).

Sustainalytics

Sustainalytics is wereldwijd een vooraanstaand bedrijf in onderzoek en beoordelingen van ESG. We hebben in 2018 87 van de 100 punten behaald. Sustainalytics kwalificeerde NN daarmee als 'industry leader'.