Ga direct naar inhoud

Verantwoord zakendoen

De positieve bijdrage voor mens, milieu en maatschappij bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten vinden we heel belangrijk. Daarom maken we ons hard voor duurzame oplossingen en zijn wij transparant over onze beleggingen.


Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen betekent dat we bij onze beleggingsbeslissingen rekening houden met milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. Zo nemen we ook andere factoren mee dan de financiële risico's, die van grote invloed kunnen zijn op de prestaties op de lange termijn. Ook bieden wij onder andere duurzame beleggingsfondsen aan.

Zo beleggen we verantwoord

Duurzaam verzekeren

De premies van onze verzekeringen beleggen we zo verantwoord en duurzaam mogelijk. Ook besteden we veel aandacht aan pensioenbewustzijn. Bij schadeverzekeringen ligt de focus op duurzame oplossingen, zoals het verzekeren van (wind)energie of de keuze voor reparatie in plaats van vernieuwen.

Zo verzekeren we duurzaam

Bewust bankieren

Onze klanten financieel gezond houden, dat is belangrijk. Kom je financieel in zwaar weer? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. Ook inspireren we je om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, denk aan het belang en de voordelen van energiezuinig wonen. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Zo bankieren we bewust

Duurzaamheidsscores

Externe organisaties beoordelen ons regelmatig op het gebied van duurzaamheid. Met trots delen we de scores van verschillende onafhankelijke beoordelaars.


DJSI

Sinds 2017 staan we in één van de belangrijkste duurzaamheidsranglijsten: de Dow Jones Sustainability Index. In 2019 hoorden we tot de beste 10% in onze sector met een score van 77/100 punten.

FTSE4Good

Je vindt ons terug in de FTSE4Good Index Series. Deze index meet de prestaties van bedrijven op basis van milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. In 2019 haalden we 4.9 van de 5 punten.

CDP

Elk jaar rapporteren wij onze CO2-uitstoot aan het CDP, voorheen Carbon Disclosure Project. Zij maken de impact van bedrijven op het milieu inzichtelijk. In 2019 zijn wij beoordeeld met een C.

VBDO

Je vindt ons terug in de VBDO Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019. Hiervoor zijn we beoordeeld op de categorieën bestuur, beleid, implementatie en transparantie en staan op de derde plek van de in totaal 29 meegenomen verzekeraars. De VBDO publiceert ook de Tax Transparency Benchmark die onderzoekt of beursgenoteerde bedrijven transparant zijn over het gevoerde belastingbeleid. NN stond in de 2019 benchmark op de eerste plaats (van 77 Nederlandse bedrijven).

Sustainalytics

Sustainalytics is wereldwijd een vooraanstaand bedrijf in onderzoek en beoordelingen van ESG. In 2019 behaalden wij een 4e plek. Sustainalytics kwalificeerde NN daarmee als 'industry leader'.