Ga direct naar inhoud

Verantwoord zakendoen

Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons. Een positieve bijdrage voor mens, milieu en maatschappij is dan ook een belangrijk uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Daarom maken we ons hard voor duurzame oplossingen en zijn we transparant over onze beleggingen.


Verantwoord beleggen

Verantwoord beleggen betekent dat we bij onze beleggingsbeslissingen rekening houden met milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. Zo nemen we ook andere factoren mee dan de financiële risico's, die van grote invloed kunnen zijn op de prestaties op de lange termijn. Ook bieden wij onder andere duurzame beleggingsfondsen aan.

Zo beleggen we verantwoord

Bewust bankieren

Onze klanten financieel gezond houden, dat is belangrijk. Kom je financieel in zwaar weer? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. Ook inspireren we je om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu, denk aan het belang en de voordelen van energiezuinig wonen. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Zo bankieren we bewust

Duurzaamheidsscores

Externe organisaties beoordelen ons regelmatig op het gebied van duurzaamheid. Met trots delen we de scores van verschillende onafhankelijke beoordelaars.


DJSI

Sinds 2017 staan we in één van de belangrijkste duurzaamheidsranglijsten: de Dow Jones Sustainability Index. In 2021 hoorden we tot de beste 10% in onze sector met een score van 80/100 punten.

FTSE4Good

Je vindt ons terug in de FTSE4Good Index Series. Deze index meet de prestaties van bedrijven op basis van milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. In juli 2021 haalden we 4,5 van de 5 punten.

CDP

Elk jaar rapporteren we over de CO2-uitstoot van onze activiteiten, klimaatrisico’s, en de inspanningen om uitstoot te verminderen aan het CDP. De CDP beoordeelt deze rapportage in de categorieën van A tot en met D, waarbij A het hoogste resultaat is. In 2020 zijn wij beoordeeld met een “A-“.

VBDO

Je vindt ons terug in de VBDO Benchmark Verantwoord Beleggen door Verzekeraars in Nederland 2019. Hiervoor zijn we beoordeeld op de categorieën bestuur, beleid, implementatie en transparantie en staan op de derde plek van de in totaal 29 meegenomen verzekeraars. De VBDO publiceert ook de Tax Transparency Benchmark die onderzoekt of beursgenoteerde bedrijven transparant zijn over het gevoerde belastingbeleid. In de 2020 benchmark stond NN voor de tweede keer op de 1e plek (van 77 Nederlandse bedrijven).

Sustainalytics

Sustainalytics is wereldwijd een vooraanstaand bedrijf in onderzoek en beoordelingen van ESG. In oktober 2021 behaalde NN Group een ESG Risk Rating van 15,2 (laag risico). NN heeft een 9e plek (297 verzekeraars).