Ga direct naar inhoud

Gaidaa, onze support heb je

Op vrijdag 8 juli 2022 treedt Gaidaa voor het eerst op bij het NN North Sea Jazz festival. Een doorbraak op zo’n groot podium is een hele verandering. Voor Gaidaa de stap om van haar droom werkelijkheid te maken. In deze mini docu volgen we Gaidaa vanaf de plek waar alles begon; bij haar ouders thuis in Eindhoven, tot haar optreden bij NN North Sea Jazz. Want voor welke verandering je ook staat, onze support heb je.

Partner van NN North Sea Jazz en supporter van Gaidaa

Talenten als Gaidaa zijn de aanjager van positieve verandering en een inspiratie voor anderen. Daarom is Nationale-Nederlanden supporter van Gaidaa: aanstormend muzikaal talent in het neo-soul genre. We supporten Gaidaa door haar letterlijk en figuurlijk een podium te bieden. Bijvoorbeeld met deze minidocu, PR- en online campagne én met een expositie in het NN DE Café in Rotterdam. Zo ondersteunen we haar in de weg naar dat grote podium van NN North Sea Jazz, waar we sinds 2018 naamgevend partner van zijn.


Win kaarten voor NN North Sea Jazz

Heb je nog geen kaarten, maar wil je er op vrijdag 8 juli ook bij zijn om Gaidaa te supporten en al die andere fantastische artiesten te zien optreden? Met onze winactie op Instagram maak je kans op kaarten. Beantwoord daarvoor de volgende vraag:

Welk nummer zingt Gaidaa op het podium tijdens de minidocu die je hierboven kunt zien? Is dat:
a. Let Me
b. A Storm On A Summers Day
c. Falling Higher

Beantwoord de vraag in een comment onder deze post op Instagram vóór 5 juli 12.00 uur. Onder de juiste inzenders verloten we de kaarten. Je vindt de actievoorwaarden onder de post.

Let op: de actieperiode is verstreken. Er kan niet meer gereageerd worden.

De weg van Gaidaa naar het podium van NN North Sea Jazz

In de minidocu en in de expositie van fotograaf Sebastiaan Boon (te zien in het NN DE Cafe in Rotterdam), volgen we Gaidaa’. Vanaf de plek waar alles begon tot haar optreden bij NN North Sea Jazz. Welke momenten van verandering zijn bepalend geweest in haar leven?

De basis

Bij haar ouders thuis in Eindhoven werd de basis voor haar muzikale carrière gelegd. Van haar moeder, die psychiater is, heeft Gaidaa het diepe nadenken meegekregen, dat je terugziet in haar teksten. Maar de echte liefde voor muziek, die kreeg ze via haar vader.

Mijn vader is ook muzikant. Hij speelde in een band in Soedan en nam me weleens mee naar een optreden. Zo ontstond mijn liefde voor muziek."

Het eerste podium

Op haar middelbare school overwint Gaidaa voor het eerst haar zenuwen en stapt ze op het podium. Later, in Bitterzoet in Amsterdam begon het artiestenleven voor Gaidaa.

Ik heb echt veel herinneringen aan Bitterzoet. Hier ging ik voor het eerst optreden, terwijl ik eigenlijk nog geen nummers had. Het is de plek waar ‘Gaidaa’ is gemaakt."

Support

In de studio heeft Gaidaa haar grootste supporters om zich heen. Dankzij de support van haar vrienden en bandleden blijft Gaidaa zich als artiest ontwikkelen.

De mensen om mij heen zijn heel belangrijk voor mij, het is een soort collectief eigenlijk. We supporten elkaar altijd.”

Groei

Binnen haar vaak hectische artiestenleven zorgt Gaidaa voor voldoende rust en reflectie. Dat helpt haar om het beste werk te maken en te blijven groeien. Die groei voelt ze:

Ik voel dat ik ergens naar toega en ik voel dat het allemaal groter wordt. Ik kan er niet persé een vinger opleggen, maar ik heb dat gevoel wel heel erg.”

De verandering

Gaidaa staat op het punt om een grote stap in haar carrière te maken met haar eerste optreden op het NN North Sea Jazz podium op vrijdag 8 juli.

NN North Sea Jazz is voor mij wel echt een moment waar ik naartoe werk en waar we écht iets willen laten zien.”

Luister meer muziek van Gaidaa

Expositie over Gaidaa in het NN DE Café

Creatieve talenten fotograaf Sebastiaan Boon en mural kunstenaar Beyond van Mural Kings brachten de weg van Gaidaa richting het podium in beeld. In de expositie in het NN DE Café in Rotterdam zie je hoe Gaidaa zichzelf blijft ontwikkelen, kansen durft te pakken en de veranderingen die daarbij komen kijken aangaat. Vanaf de plek waar alles begon tot haar optreden bij NN North Sea Jazz.

Het NN DE Café is op werkdagen geopend van 07.00 tot 19.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Foto: Gaidaa (links) en Beyond (rechts)

NN North Sea Jazz 2022

Het NN North Sea Jazz Festival begint in 2022 iets eerder dan anders, én spectaculair: op donderdag 7 juli is John Legend te zien tijdens de Grand Opening Night. Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juli staan er talloze internationale artiesten op de verschillende podia van Ahoy, waaronder Diana Ross.

Lees alles over het programma en de kaartverkoop op de officiële website van NN North Sea Jazz.