Ga direct naar inhoud

Duurzame samenleving

Verandering met vertrouwen tegemoet zien. Je inzetten voor een (meer) financieel, fysiek en mentaal welzijn, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Dat is waarin Nationale-Nederlanden haar klanten aanmoedigt, als supporter van verandering. Natuurlijk zetten we onszelf ook in voor positieve veranderingen voor mens, milieu en maatschappij. We zijn bijvoorbeeld supporter van een duurzame economie en van een inclusieve samenleving, waarin iedereen kan meedoen.

Dit doen we in onze verschillende rollen: als verzekeraar, pensioenaanbieder en bank. Maar ook als belegger, werkgever, business partner, inkoper of sponsor. En 'gewoon' vanuit onze betrokkenheid bij de samenleving. We willen waarde creëren op de lange termijn - voor ons bedrijf en alle belanghebbenden daarbij - en niet alleen gaan voor de kortetermijnwinst.

Nationale-Nederlanden is een bedrijf dat maatschappelijk verantwoord wil ondernemen. Dat haar best blijft doen om bij te dragen aan een wereld waarin ook volgende generaties goed kunnen leven. We werken hiervoor nauw met overheden, andere bedrijven en maatschappelijke en maatschappelijke organisaties. Ook we stimuleren collega’s en klanten om duurzame keuzes te maken.

Diversiteit & Inclusie

Lees meer

Verantwoord zakendoen

Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is dan ook een belangrijk uitgangspunt dat ze positief bijdrage aan mens, milieu en maatschappij. Ook maken we ons hard voor duurzame oplossingen en zijn we transparant over onze beleggingen.

Verantwoord beleggen

Bij onze beleggingsbeslissingen kijken we niet alleen naar rendement en financiële risico's. We houden ook rekening met milieu, sociale en bestuurlijke (ESG) criteria. Klanten kunnen, als ze dat willen, beleggen in duurzame beleggingsfondsen.

Bewust bankieren

We willen dat onze klanten financieel gezond blijven. Kom je in financieel zwaar weer? Dan zoeken we samen met jou naar een oplossing. Ook stimuleren we je om duurzame keuzes te maken, denk aan energiezuinig wonen. Goed voor je portemonnee én het klimaat.

Lees meer over schuldhulpverlening

Lees meer over onze klimaatoplossingen

Actueel

Nationale-Nederlanden en The Green Village starten partnerschap

Nationale-Nederlanden gaat een partnerschap aan met The Green Village (TU Delft), een proeftuin voor duurzame innovatie in de gebouwde omgeving.

Lees meer

NN lanceert NN Social Innovation Fund om sociale ondernemingen te ondersteunen

Het fonds, met een initiële investering van EUR 5 miljoen, is gericht op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich richten op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn.

Nationale-Nederlanden verruimt inclusief verlof ter ondersteuning van LHBTQIA+ collega’s

Ons buitengewoon verlof is verruimd naar een verlof op maat, zodat alle ouders en verzorgers de kans krijgen om een ​​band met hun kinderen op te bouwen, ongeacht hun gezinsstructuur.

Lees meer

Samen voor een duurzame toekomst

In de videoserie ‘Samen voor een duurzame toekomst’ laat zien hoe Nationale-Nederlanden en NN group omgaan met klimaat en klimaatveranderingen. Als investeerder, verzekeraar en bankier zijn we instaat het verschil te maken en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

We zetten daarom onze middelen, kennis en relaties in voor het beschermen van de planeet. Dat doen we op meerdere manieren, bijvoorbeeld door verantwoord te beleggen, door klanten bewust te maken van klimaatrisico’s en ze te stimuleren om duurzamere keuzes te maken.

Bekijk meer video's

Onze support heb je

Bij Nationale-Nederlanden zijn we niet alleen supporter van een duurzame samenleving. Wij zetten ons ook in om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en we zijn supporter van hardlopers en onze maatschappelijke partners.

Nationale-Nederlanden en de maatschappij

Nationale-Nederlanden en Hardlopen

Nationale-Nederlanden en Kunst & Cultuur