Ga direct naar inhoud

Samenwerken aan
een gezonde financiële toekomst

Meer dan één op de drie huishoudens in Nederland komt financieel moeilijk rond. We willen er zijn voor mensen die het financieel zwaar hebben. Niet eenmalig, maar structureel. Want het bestrijden van armoede en het helpen van gezinnen die daardoor in de problemen komen is van belang. En nodig. Samen met onze partners geven we deze gezinnen een steuntje in de rug. We helpen ze bijvoorbeeld met hun geldzaken om te gaan en coachen ze op weg naar een baan. Dit doen we samen met onze maatschappelijke partners.

Onze partners

Samen met onze partners dragen we bij aan een financieel gezonde samenleving. In alle landen waar we actief zijn doneren we geld, tijd en onze expertise. Een aantal van onze partners zijn:Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Samen ontwikkelden we het Samen tegen Armoede programma, waarin locale allianties worden gesteund die een integrale en laagdrempelige schuldenaanpak bevorderen.

Meer informatie


JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Onze vrijwilligers helpen jongeren die opgroeien in wijken met een sociaal-economische achterstand om een eerlijke start te maken op de arbeidsmark.

Meer informatie


De LINDA.foundation zet zich in voor meer begrip en vooral positieve momenten voor gezinnen die in Nederland in armoede leven. Jaarlijks halen we als NN op verschillende manieren geld op voor deze partner.


Meer informatieSchuldenlabNL heeft als missie om Nederland schuldenzorgvrij te maken, door beproefde en effectieve projecten en programma’s die gericht zijn op het voorkomen en bestrijden van (problematische) schulden op te schalen en op die manier versnippering van initiatieven te voorkomen.

Meer informatie

Emma at Work ondersteunt jongeren met een chronisch lichamelijke aandoening naar een zelfstandige toekomst. NN maakt het mogelijk dat jongeren het ontwikkelings-programma doorlopen, waarin de focus ligt op het vinden van een passende baan.


Meer informatie


In Nederland zijn er ieder jaar kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt door het geven van een verjaardagsbox. NN helpt bij het inpakken van de boxen en door middel van donaties.


Meer informatieTijdens de jaarlijkse Week van het geld in maart geven NN-collega’s gastlessen op basisscholen door heel Nederland over hoe je het beste om gaat met geld en geldrisico's.

Meer informatie


Het Jeugdeducatiefonds gelooft in ongelijk investeren voor gelijke kansen. NN helpt om basisschoolkinderen, die opgroeien in relatieve armoede, kennis te laten maken met de kracht van kunst.

Meer informatie

Young Impact helpt jongeren met talent- en zelfontwikkeling, het boosten van hun mentale weerbaarheid en het opzetten van initiatieven waarmee jongeren een positieve maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.

Meer informatie

In de markten waar we actief zijn werken we met meer dan 165 partners samen. In ons Community Investment verslag (pdf) lees je meer informatie over onze partners en werkwijze.

Samen sterker tegen Armoede

Bijna 1,1 miljoen Nederlanders leven in armoede en 1,5 miljoen huishoudens hebben forse betalingsachterstanden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau.

Het Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden werken samen om de aanpak van armoede en schulden in Nederland te ondersteunen. Hiervoor is het programma ‘Samen sterker tegen Armoede’ opgericht, waarvoor Nationale-Nederlanden €1,5 miljoen beschikbaar stelt.

Lees meer

NN Social Innovation Fund

Op 1 december 2022 heeft NN het NN Social Innovation Fund gelanceerd om sociale ondernemingen te ondersteunen.

Het fonds, waarmee we tussen nu en 2025 €5 miljoen willen investeren, richt zich op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich focussen op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn. De eerste twee ondernemingen die het NN Social Innovation Fund steunt zijn Quan en Socialdebt.

Lees meer

Ook voor onze klanten

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verbetering van het financieel welzijn van mensen in Nederland. Ook veel van onze klanten kampen door de aanhoudende coronacrisis met geldzorgen en schulden. Dit is voor ons aanleiding om samen te werken met de Nederlandse Schuldhulproute.

De Nederlandse Schuldhulproute wijst mensen snel en laagdrempelig de weg naar een schuldzorgenvrije toekomst. Dat doen ze voor particulieren via Geldfit.nl en telefoonnummer 0800-8115. Voor ondernemers is er Geldfit.nl/zakelijk. Wij helpen klanten met een betalingsachterstand door ze te wijzen op deze route voor passende schuldpreventie of -hulp.