Ga direct naar inhoud

Samenwerken aan
een gezonde financiële toekomst

Meer dan één op de drie huishoudens in Nederland komt financieel moeilijk rond. We zijn ons ervan bewust dat dit aantal verder zal toenemen door de huidige economische omstandigheden. Hierdoor zullen nog meer mensen in armoede en met schulden leven. Dat trekken wij ons aan. Daarom zetten we ons, samen met maatschappelijke partners, in om mensen financieel weerbaarder te maken en kansengelijkheid te verbeteren. Ook willen we in 2023 1% van onze operationele winst doneren en hebben we het doel om in 2025 1 miljoen mensen te ondersteunen in het verbeteren van hun financiële, mentale en/of fysieke welzijn.

Onze partners

Samen met onze partners dragen we bij aan een financieel gezonde samenleving. In alle landen waar we actief zijn doneren we geld, tijd en onze expertise. Een aantal van onze partners zijn:


SchuldHulpMaatje koppelt getrainde maatjes aan mensen met financiële problemen om weer overzicht te krijgen en op den duur de financiën zelf te beheren. Ook medewerkers van NN kunnen zich inzetten als maatje.

Meer informatie

JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Onze vrijwilligers helpen jongeren die opgroeien in wijken met een sociaal-economische achterstand om een eerlijke start te maken op de arbeidsmarkt. 

Meer informatie

De LINDA.foundation zet zich in voor meer begrip en vooral positieve momenten voor gezinnen die in Nederland in armoede leven. Jaarlijks halen we als NN op verschillende manieren geld op voor deze partner.

Meer informatie

Brand New Job organiseert drie verschillende trainingen om mensen financieel weerbaar te maken, klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en te laten starten met een betaalde baan.

Meer informatie

Emma at Work ondersteunt jongeren met een chronisch lichamelijke aandoening naar een zelfstandige toekomst. NN maakt het mogelijk dat jongeren het ontwikkelings-programma doorlopen, waarin de focus ligt op het vinden van een passende baan.

Meer informatie

In Nederland zijn er ieder jaar kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt door het geven van een verjaardagsbox. NN helpt bij het inpakken van de boxen en door middel van donaties.

Meer informatie

Tijdens de jaarlijkse Week van het geld in maart geven NN-collega’s gastlessen op basisscholen door heel Nederland over hoe je het beste om gaat met geld en geldrisico's.

Meer informatie

TalentCoach helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zich met zelfvertrouwen en authenticiteit te presenteren om zo weer betaald aan de slag te gaan. Vrijwilligers vanuit NN helpen hierbij.

Meer informatie

Samen met Refugee Talent Hub vergroten we de baankansen van mensen met een vluchtelingenachtergrond. Via een IT en Finance mentorprogramma begeleiden NN vrijwilligers de deelnemers richting betaald werk.

Meer informatie

In de markten waar we actief zijn werken we met meer dan 80 partners samen. In ons Community Investment verslag (pdf) lees je meer informatie over onze partners en werkwijze.

Samen sterker tegen Armoede

Bijna 1,1 miljoen Nederlanders leven in armoede en 1,5 miljoen huishoudens hebben forse betalingsachterstanden, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Planbureau.

Het Oranje Fonds en Nationale-Nederlanden werken samen om de aanpak van armoede en schulden in Nederland te ondersteunen. Hiervoor is het programma ‘Samen sterker tegen Armoede’ opgericht, waarvoor Nationale-Nederlanden €1,5 miljoen beschikbaar stelt.

NN Social Innovation Fund

Op 1 december 2022 heeft NN het NN Social Innovation Fund gelanceerd om sociale ondernemingen te ondersteunen.

Het fonds, waarmee we tussen nu en 2025 €5 miljoen willen investeren, richt zich op het ondersteunen van beginnende sociale ondernemingen die zich focussen op het vergroten van het financiële, fysieke en/of mentale welzijn. De eerste twee ondernemingen die het NN Social Innovation Fund steunt zijn Quan en Socialdebt.

Ook voor onze klanten

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk om bij te dragen aan de verbetering van het financieel welzijn van mensen in Nederland. Ook veel van onze klanten kampen door de aanhoudende coronacrisis met geldzorgen en schulden. Dit is voor ons aanleiding om samen te werken met de Nederlandse Schuldhulproute.

De Nederlandse Schuldhulproute wijst mensen snel en laagdrempelig de weg naar een schuldzorgenvrije toekomst. Dat doen ze voor particulieren via Geldfit.nl en telefoonnummer 0800-8115. Voor ondernemers is er Geldfit.nl/zakelijk. Wij helpen klanten met een betalingsachterstand door ze te wijzen op deze route voor passende schuldpreventie of -hulp.