Ga direct naar inhoud

Samen voor een duurzame toekomst

In de videoserie ‘Samen voor een duurzame toekomst’ laten we zien hoe Nationale-Nederlanden en NN Group omgaan met klimaat en klimaatverandering. Als investeerder, verzekeraar en bankier maken we impact en streven we bij te dragen aan een duurzame toekomst.

We zetten daarom onze middelen, kennis en relaties in voor het beschermen van het milieu. Dat doen we op meerdere manieren, bijvoorbeeld door verantwoord te beleggen. Maar ook door klanten bewust te maken van klimaatrisico’s en hen te stimuleren om duurzamer te wonen.

Annemieke Visser-Brons

Volgens Annemieke Visser-Brons, directeur Pensioen Services, zijn duurzaamheid en klimaatverandering complexe uitdagingen. Het is niet iets waar we van vandaag op morgen alle oplossingen voor hebben.

Verder gaat Annemieke in op de volgende klimaat gerelateerde onderwerpen:

  • Nationale-Nederlanden investeert de pensioenpremies van klanten op een verantwoorde manier. Hierin hebben we oog voor mens, milieu en maatschappij.

  • Onze klanten vinden duurzaam beleggen steeds belangrijker en dit past perfect bij onze strategie. We zien dat het maken van rendement hand in hand gaat met onze focus op duurzaamheid.

  • We maken werkgevers en adviseurs bewust van de invloed van hun pensioenbeleggingen. In de Human Capital Planner staat het ‘Duurzaamheidsdashboard’ waarin de impact op CO2 vermindering te zien is.

“Het is belangrijk om goed over duurzaamheid en klimaatverandering na te denken zodat we een mooie en leefbare wereld achterlaten voor volgende generaties.”