Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden en Hardlopen


Of je nou je allereerste kilometers gaat lopen of er al flink wat achter de rug hebt, onze support heb je. Als supporter van alle hardlopers zijn we er voor de beginnende en ervaren hardloper. En alles er tussenin. We verwelkomen je graag op onze hardloopevenementen, maar ook als je (nog) niet meedoet aan een evenement zijn we er voor je. Gebruik bijvoorbeeld de NN Hardlooproute-planner die voor jou je ideale hardlooproute samenstelt.

NN Marathon Rotterdam

De NN Marathon Rotterdam is het grootste hardloopevenement van Nederland. Op 13 en 14 april verschijnen 51.000 deelnemers aan de start om mee te doen aan de #mooiste.

Als naamgevend partner zorgt Nationale-Nederlanden onder meer voor het steuntje in de rug bij het 34-kilometerpunt voor het laatste stuk van de marathon. Op dat punt staat de NN Hardloopsupporter waar de lopers een persoonlijke video te zien krijgen op grote schermen.

NN helpt deelnemers ook met het halen van hun streeftijd met het NN Pacing Team powered by Runner’s World. En omdat NN ook partner is van twee prachtige Rotterdamse musea, mag iedere deelnemer aan de NN Marathon Rotterdam van 12 tot en met 14 april 2024 op vertoon van het startnummer gratis naar Kunsthal Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum.

Wij supporten alle hardlopers

NN Hardlooproute-planner

Plan jouw ideale hardlooproute

NN Running Team


Het NN Running Team is het eerste professionele hardloopteam in de wereld. Het team is opgericht in 2017 en bestaat uit topatleten, waaronder Olympisch Kampioen Eliud Kipchoge en Nederlands Kampioen Abdi Nageeye. Door het team zijn grote overwinningen behaald en talloze wereldrecords verbroken.

Meer informatie

NN Pacing Team

Een mooie tijd neerzetten bij een NN-hardloopevenement zoals de NN Marathon Rotterdam? Sluit je dan aan bij een van onze pacers. Zij loodsen je naar jouw streeftijd. De mannen en vrouwen van het NN Pacing Team powered by Runner’s World zijn niet te missen bij de start. Er zijn geen kosten verbonden aan hun begeleiding.


Hardloopinspiratie

Hoeveel km per uur hardlopen?

Lees meer

5 km hardlopen: zo doe je dat

Lees meer

Welke spieren train je met hardlopen?

Lees meer

Tips & Tricks met Björn Koreman

NN Running Team atleet Björn Koreman deelt zijn beste hardloop tips & tricks.

Hardlopen in de zomer

Beginnen met hardlopen

Tips voor het hardlopen

Actueel

NN Running Coach

Antwoord op al jouw hardloopvragen, wie wil dat niet? Of het nou gaat over voeding, je training of het juiste materiaal: vraag het digitaal aan de NN Running Coach, ontwikkeld in samenwerking met de Atletiekunie. En start vandaag nog.

Lees meer

Abdi Nageeye aan start NN Marathon Rotterdam

De NN Running Team atleet heeft aangekondigd op zondag 14 april deel te nemen aan de NN Marathon Rotterdam. Abdi Nageeye zal daar starten samen met onder meer wereldkampioen Kelvin Kiptum en zijn Nederlandse titel verdedigen.

Lees meer

Prachtige editie NN Egmond Halve Marathon

De NN Egmond Halve Marathon is voor veel hardlopers de beste start van het hardloopjaar. Met felle regenbuien en windkracht 5 had editie van 14 januari 2024 weer alle kenmerkende elementen in petto die bij de winterklassieker horen.

Lees meer

Onze support heb je

Bij Nationale-Nederlanden zijn we niet alleen supporter van alle hardlopers. Wij zetten ons ook in om kunst & cultuur toegankelijk te maken voor iedereen en zijn supporter van een duurzame samenleving.

Duurzame samenleving

Nationale-Nederlanden en Kunst & Cultuur

Nationale-Nederlanden en de maatschappij