Ga direct naar inhoud

NN maakt kennis met Bazen van Morgen

11 juni 2021

Gisteren deden NN Bazen Tjeerd Bosklopper, Marcel Zuidam en Bianca Knispel mee aan het jaarlijkse JINC- initiatief de Baas van Morgen. Dit project geeft VMBO-leerlingen die in een omgeving met minder kansen opgroeien voor een dag de touwtjes in handen bij een groot bedrijf, ministerie of gemeente. Het thema van dit jaar is ‘gelijke kansen op de werkvloer’. 450 dappere en ambitieuze kinderen hebben meegedaan en namen voor een dag de plaats in van ceo’s, directeuren en politici. Bij Nationale-Nederlanden waren dat Raphaëlla, Mostafa en Jayveon.

Tjeerd, lid van de Management Board NN Group: “Vandaag heeft Raphaëlla mijn taken overgenomen. Zo zag zij hoe het bij ons in het bedrijf werkt en ik heb heel wat opgestoken van haar frisse blik op onze dagelijkse zaken. We hebben ook besproken hoe zij denkt dat we de gelijkheid op de werkvloer in onze organisatie kunnen verbeteren. Daarnaast hebben we ook veel lol gehad!”

Marcel, CEO Nationale-Nederlanden Bank: ‘’Vandaag is Jayveon de baas geweest van 1200 collega’s die bij onze bank werken. En dat deed hij heel goed! Het thema gelijke kansen op de werkvloer is heel belangrijk en daarom heb ik meegedaan. Ik geloof dat alle jongeren een goede start op de arbeidsmarkt verdienen.”

Bianca, Directeur retail schade, OHRA & zorg: “Op ons kantoor in Arnhem was Mostafa vandaag verantwoordelijk voor zo’n 700.000 OHRA klanten. Ik was erg onder de indruk van zijn gedrevenheid en enthousiasme. Mooi dat JINC steeds meer kinderen op deze manier een kans kan geven om mee te kijken met een bedrijf en zo bij te dragen aan hun toekomst”

NN Future Matters en JINC

Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk om bij te dragen aan financieel welzijn in de samenleving. Binnen NN Group is daarom een overkoepelend maatschappelijke programma, NN Future Matters. Vanuit dit programma zet NN zich met de hulp van veel vrijwilligers en donaties in voor een duurzame samenleving waarin iedereen kan meedoen. Samen met JINC werkt NN aan een samenleving waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst. Het project Baas van Morgen is hier een goed voorbeeld van. Door jongeren uit een situatie met minder kansen een stem te geven, wordende gelijke mogelijkheden voor deze jongeren bevorderd en krijgt hun zelfvertrouwen een boost. Ook de Bazen van Vandaag hebben hier veel aan. De kinderen hebben een frisse en open blik waarmee ze de professionals vaak nieuwe inzichten verschaffen.