Ontdek de NN Running Coach

Stel jouw hardloopvraag en kom ook in beweging.

Antwoord op al je hardloopvragen

Hardlopen is goed voor je. Als supporter van alle hardlopers moedigen we iedereen aan om te beginnen met hardlopen. Én om het vol te houden. Want iedereen verdient een fit en gezond leven. Dus, kom ook in beweging. Onze support heb je!

Onze support

NN Running Coach

Antwoord op al jouw hardloopvragen, wie wil dat niet? Of het nou gaat over voeding, je training of het juiste materiaal: vraag het digitaal aan de NN Running Coach, ontwikkeld in samenwerking met de Atletiekunie. En start vandaag nog.

Stel jouw vragen aan de NN Running Coach

De ideale sport voor beginners

Je hebt bijna niets nodig om hard te lopen. Een paar goede hardloopschoenen en klaar ben je. Bovendien kun je het overal en altijd doen. Dat maakt hardlopen één van de makkelijkste sporten om mee te beginnen.

9 redenen waarom het zo makkelijk is om met hardlopen te beginnen

Stappenplan: beginnen met hardlopen

Plan de leukste hardlooproutes

Waarom hardlopen goed voor je is

Hardlopen is niet alleen ontzettend goed voor je lichaam, ook mentaal doet het wonderen. Hardlopers hebben minder last van stress en depressiviteit, slapen beter en zijn productiever. En dat zijn maar een paar van de vele voordelen van hardlopen.

8 x waarom hardlopen goed voor je is

Zo helpt hardlopen om stress tegen te gaan

Hardlopen versus wandelen: wat is nou beter?

Voorkom beginnersfouten

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor hardlopen. Voormalig Europees kampioene en hardloopcoach Jip Vastenburg deelt de meest gemaakte beginnersfouten. En met de hardloophacks wordt elke run nóg leuker.

5 x de meest gemaakte beginnersfouten

Fabels en feiten over hardlopen

11 hardloophacks die iedere renner wil kennen

Nationale-Nederlanden en hardlopen

Wij juichen voor elke hardloper!

Nationale-Nederlanden gunt iedereen een fit en gezond leven. Daarom juichen we voor elke hardloper. Heb je al drie marathons achter je naam staan? Train je voor je eerste vijf kilometer-race? Of heb je net eindelijk je eerste rondje park gerend? Het maakt ons niet uit, wij juichen voor iedereen even hard. Ook lopers met een fysieke of visuele beperking kunnen op onze steun rekenen. Daarom zijn we sinds 2018 partner van het Fonds Gehandicaptensport en steunen we vanuit die samenwerking Stichting Running Blind.

En samen met het Jeugdeducatiefonds zorgen we ervoor dat ook kinderen die opgroeien in armoede mee kunnen doen. Iedereen moet namelijk kunnen rennen.

Hoe hardlopen hun leven veranderde

Van een wilde levensstijl naar topsport

Hoe Bjorn zijn laatste sigaret uitdrukte en atleet werd

Van rouwen om het verlies van zijn zicht naar blije hardloper

Hoe blinde Bert dankzij hardlopen weer zin in het leven kreeg

Van laag zelfbeeld naar tempomaker voor andere lopers

Hoe Manon haar eetstornis overwon met hardlopen

Ben jij al klaar voor een officiële hardloopwedstrijd?

Nationale-Nederlanden sponsort elk jaar meerdere hardloopevenementen, zoals de NN Marathon Rotterdam, de NN Zevenheuvelenloop en de NN CPC Loop Den Haag. En vanaf dit jaar ook de populaire NN Dam tot Damloop.
Ervaar ook de unieke sfeer samen met duizenden andere hardlopers uit binnen-en buitenland waaronder onze professionele atleten van het NN Running Team.

Bekijk hier onze aankomende hardloopevenementen

Kom ook in beweging. Onze support heb je.