Ga direct naar inhoud

Trainen voor jouw doel

Wil jij trainen voor de 5 km of zou je wel een marathon willen lopen? Olympiër Bram Som geeft je tips om jouw doel te bereiken.

Bekijk alle tips

Wil je jouw sportieve prestaties verbeteren? Wij helpen je graag met het behalen van je sportieve doelen. Lees de blogs of laat je inspireren door de ambassadeurs van het NN Running Team.

Hardlooptips

Waarom krachttraining goed is voor lopers

Krachttraining is belangrijk, ook voor lopers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt aan dat je met krachttraining niet alleen blessures voorkomt, maar ook beter gaat lopen.

Lees meer

Bekijk alle hardlooptips

Hoe vaak hardlopen?

Hoeveel dagen per week je zou moeten hardlopen is totaal afhankelijk van jouw doel én van jouw ervaring. Begin je net? Let dan vooral op dat je jezelf niet direct een blessure loopt.

Lees meer

Welke spieren train je met hardlopen?

Naast dat je hardlopen goed kunt gebruiken om je conditie te verbeteren of af te vallen, train je natuurlijk ook je spieren. Er zijn behoorlijk veel spieren die je misschien wel onbewust traint.

Lees meer

Blog Bram Som

Bram Som is olympiër en oud Europees kampioen op de 800 meter. Na zijn actieve carrière voelde hij de drang om zijn kennis en ervaring als coach en trainer te delen. Hij traint elite atleten, jonge talenten maar ook veel recreanten die hulp zoeken om effectief, blessurevrij en met plezier te trainen. Hij neemt je de aankomende weken, in zijn blogs, mee in de wereld van het hardlopen en geeft tips om je sportieve doelen te behalen of te verbeteren.

Hardloopkalender

Datum Evenement
Onbekend NN Running Day
Onbekend NN Zevenheuvelenloop
Onbekend NN Egmond Halve Marathon
Onbekend NN CPC loop Den Haag
Onbekend NN Marathon Rotterdam

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle evenementen voorlopig verboden.

Meer over de coronamaatregelen

Hardloopsupporter

Ken jij iemand die mee gaat doen aan een van de NN hardloopwedstrijden? Stuur via de Hardloopsupporter een aanmoedigingsvideo in! Wie weet zie jij je video wel terug op de een van de grote schermen langs het zwaarste punt van het parcours.

Meer over de hardloopsupporter

Juichmoment

Heb je meegedaan aan een van de NN hardloopwedstrijden? Dan is het na deze prestatie natuurlijk tijd voor het Juichmoment. Maak na afloop een leuke boomerang met je eindtijd en deel deze direct met al jouw supporters.

Meer over het Juichmoment

Pacing Team

Pacers zijn ervaren marathon lopers die in een strak tempo lopen en andere deelnemers van de hardloopwedstrijden van adviezen kunnen voorzien. Wil jij een bepaalde tijd lopen? Loop dan bij één van onze events mee met onze Pacers en haal jouw doel.

Meer over het Pacing Team

Smart Medal

Naast de fysieke medaille kun je bij de NN Hardloopwedstrijden jouw medaille ook terug zien in de App 'Smart Medal'. Via deze gratis app heb je niet alleen een digitale prijzenkast maar vind je ook jouw persoonlijke Running Stories terug.

Meer over de Smart Medal

Wat belangrijk is voor jou, is belangrijk voor ons, want er is maar één Nederlander zoals jij. Iedereen loopt voor het bereiken van een doel. Van een gezonder leven, vrijheid in je hoofd, tot het realiseren van een sportieve prestatie. Het maakt niet uit wie je bent of welke afstand je loopt, wij helpen bij het bereiken van al die persoonlijke hardloopdoelen. Door uit te dagen, aan te moedigen, te begeleiden en mee te juichen na het bereiken van de finish.