Ga direct naar inhoud

Meer inzicht in je financiën

Wij helpen je graag met het beantwoorden van vragen over je financiën. Daarom lees je hier meer over je pensioen, het opbouwen van vermogen en andere zaken die invloed hebben op je financiën.

Van baan veranderen

Als je een nieuwe baan wilt of hebt, verandert er van alles in je leven. Nieuwe werkzaamheden, andere collega’s, een nieuwe werkplek. Maar een nieuwe baan heeft ook invloed op je financiën.

Wat is belangrijk om te weten bij een nieuwe baan?

Pensioen opbouwen

Het thema pensioen komt de laatste jaren vaak in het nieuws. Maar weet je zelf hoe het met jouw inkomen voor later staat? Heb je straks voldoende om je oude dag te leven zoals jij dat wilt?

Waar moet ik aan denken bij mijn pensioen?

Belastingaangifte doen

Een keer per jaar doe je belastingaangifte. Ieder jaar moet je weer opnieuw bedenken waar je ook alweer op moet letten. Veel is al voor je ingevuld natuurlijk, maar hoe zat het bijvoorbeeld met de lijfrente?

Waar moet ik op letten bij mijn belastingaangifte?

Vermogen opbouwen

Vaak willen mensen vermogen opbouwen voor een specifiek doel. Bijvoorbeeld voor het aanvullen van pensioen of het doen van een schenking. Het opbouwen van vermogen kan op verschillende manieren.

Op welke manieren kan ik vermogen opbouwen?

Slim omgaan met geld

Iedereen wil slim omgaan met zijn geld. Dan is het goed om overzicht te hebben over je geldzaken. Maar ook dat je bijvoorbeeld voorkomt dat internetcriminaliteit je geld kost.

Hoe kan ik slimmer met mijn geld omgaan?


Wil je meer weten?

Wat kost een rijbewijs? De kosten van rijlessen tot en met rijexamen

Een rijbewijs halen kost veel geld. Waar moet je allemaal rekening houden? Wij zetten de gemiddelde kosten voor een rijbewijs op een rij.

Lees meer

Van luiers tot opvang en kinderkleding: wat kost een kind?

Wat kost een kind nou eigenlijk? Om je een idee te geven wat je de eerste jaren kunt verwachten, zochten wij voor je uit hoeveel een kind tot vier jaar kost.

Lees meer

Een testament opstellen: wanneer is dat verstandig?

In een testament staat wat er na je overlijden met je nalatenschap moet gebeuren. We zetten tien situaties op een rij waarin een testament van pas komt.

Lees meer

Wat moet je doen bij ontslag of reorganisatie?

Heb je op je werk te maken met een reorganisatie, waarbij er gevolgen zijn voor jouw baan? Lees wat je rechten en plichten zijn.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering bij een echtscheiding

Naast dat een echtscheiding emotioneel zwaar is, moet er veel geregeld worden. Je Rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen.

Lees meer

Welke rechten heb je bij een arbeidsconflict?

Heb je een arbeidsconflict met je werkgever? Je staat vaak sterker in je recht dan je denkt. Lees welke rechten en plichten je hebt als werknemer.

Lees meer

Een rechtsbijstandverzekering, wat is dat?

In de winter zit een ongeluk in een klein hoekje. Sneeuw en ijzel zorgen geregeld voor spekgladde wegen en ook op wintersport gaat er wel eens wat mis.

Lees meer

Een levenstestament opstellen: waarom zou je dat doen?

De kans is groot dat je het (nog) niet hebt: een levenstestament. Hierin staat wie tijdens jouw leven beslissingen voor jou mag nemen als je dat zelf niet meer kunt. Het is verstandig nu erover na te denken.

Lees meer

Welke administratie moet je bewaren en hoe lang?

Hoe lang moet je administratie bewaren? En verschilt dat voor zakelijk en privé? Je leest er hier alles over.

Lees meer

Hoeveel zakgeld geef jij eigenlijk aan je kind?

We geven tips over het wanneer en hoeveel zakgeld te geven aan je kinderen. Zo kunnen ze leren omgaan met geld. Bekijk onze tips en ga ermee aan de slag.

Lees meer

Je vakantiegeld berekenen, dat doe je op deze manier!

Vakantiegeld is een leuk extraatje bovenop je salaris. Weet jij hoeveel je ervan krijgt en op welke manier het opgebouwd is? We zetten het voor je op een rij.

Lees meer

Welk geldtype ben jij? Ontdek hoe jij keuzes maakt

Gooi jij geld over de balk? Of bewaar je een appeltje voor de dorst? We hebben hiervoor een test opgezet. Doe de test en kom er achter welk geldtype jij bent!

Lees meer