Ga direct naar inhoud

Ontmoet NN Art Award genomineerde Inez de Brauw

Inspiratie uit een perfect gestileerde wereld

Onze woonomgeving is het werkterrein van Inez de Brauw (Nederland, 1989). Ze bouwt met haar kunstwerken modelhuizen en gebruikt foto’s van perfecte interieurs als uitgangspunt. Bekijk de video en maak kennis met Inez en haar werk.

Verlangens spiegelen en versterken

De perfecte kamers herken je misschien uit woontijdschriften, van influencers op social media en van websites zoals Pinterest. Deze plaatjes worden samengesteld om onze verlangens aan ons te spiegelen en te versterken.

Inez de Brauw gebruikt ditzelfde effect van deze interieurs in haar kunstwerken. De materialen die Inez de Brauw gebruikt, brengen gedaantewisselingen teweeg. Zo gebruikt ze lenzen draden en eeuwenoude schildertechnieken, om de kijken heel even te duizelen met het beeld waar je voor staan.

Welke hype beïnvloedt mijn gedachten?"

Audiotour Art Rotterdam

Op de kunstbeurs Art Rotterdam zijn kunstwerken van Inez de Brauw te zien. Beluister dit fragment terwijl je kijkt naar de werken. Zij legt je uit waar je naar kijkt.

Breng jouw stem uit voor de NN Art Award Public Choice

Van 19 t/m 22 mei vindt Art Rotterdam plaats. De vakjury maakt dan bekend welke kunstenaar de winnaar is van de zesde NN Art Award. En daar heb jij ook invloed op. Vorige editie introduceerden we namelijk een publieksprijs. Is Inez de Brauw jouw favoriete kunstenaar? Breng dan nu je stem uit en wie weet wint zij €5.000,- van de NN Art Award Public Choice!

Stem op Inez de Brauw

NN voor kunst en cultuur

NN Group, waar Nationale-Nederlanden onder valt, is sinds 2017 partner van Art Rotterdam. Zo helpen we talentvolle kunstenaars verder in hun carrière. Dit jaar reiken we voor de zesde keer de NN Art Award uit: een stimuleringsprijs van € 10.000,- voor talentvolle kunstenaars. Naast Inez de Brauw zijn Vytautas Kumža, Thierry Oussou en Jennifer Tee genomineerd. Daarnaast reiken we de NN Art Award Public Choice uit: een publieksprijs van € 5.000,-. Stemmen kan online tot en met 22 mei.

Meer over NN Art Award Public Choice