10
januari
2024
|
09:00
Europe/Amsterdam

NN investeert in app Vi om werkende vrouwen te ondersteunen tijdens de overgang

Vi logo - Copy

In Nederland zijn ongeveer 1,8 miljoen werkende vrouwen in de overgang1, waarvan 90% aangeeft niet te weten waar ze met hun vragen en klachten naartoe moeten. Met de nieuwe app biedt Vi werkende vrouwen een platform waar ze terecht kunnen voor kennis en tips, en voor contact met de experts.  

Taboes doorbreken 
Doordat overgangsklachten vaak onbespreekbaar zijn omdat het wordt gezien als een privéaangelegenheid, is er nog altijd een gebrek aan kennis en bewustzijn over de fysieke en emotionele veranderingen die vrouwen ondergaan tijdens deze levensfase.  

Vi ondersteunt vrouwen bij het vinden van de juiste zorg en ondersteuning, zodat de impact op hun leven en carrière kan worden beperkt en waardoor minder vrouwen ten onrechte in de ziektewet belanden met een ‘burn out’. Via het platform kunnen vrouwen eenvoudig hun fysieke en emotionele symptomen bijhouden. Ook biedt de app workshops aan voor werkgevers en werknemers, coaching, en 1-op-1 consults met medisch specialisten. 

Marleen ten Damme, oprichter van Vi, legt uit: ‘Het startpunt van Vi is om het taboe op de overgang te doorbreken. We willen meer begrip en bewustzijn kweken over de overgang door middel van gepersonaliseerde en data-gedreven inzichten. Wij combineren technologie en data met een sterk menselijke aanpak zodat vrouwen de regie in eigen handen nemen. Elke vrouw ervaart de overgang op haar eigen manier. Daarom zijn onze diensten zo ontworpen dat elke vrouw haar eigen situatie onder de loep kan nemen en adviezen krijgt die écht bij haar passen.’  

Beschikbaar in januari 
Vi is sinds augustus beschikbaar voor de eerste pilot-gebruikers en vanaf nu voor werkgevers en werknemers. Vanaf nu is Vi een onafhankelijke entiteit en toegankelijk voor werkgevers en werknemers. Het platform is gecreëerd door NN Ventures, de corporate venture builder van NN Group, dat als doel heeft nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen die zelfstandig en complementair zijn aan bestaande producten, voornamelijk op het gebied van levensverzekeringen en pensioenen. NN zal als medeoprichter een minderheidsbelang nemen in Vi.

Jeroen Meijers, directeur van NN Ventures, deelt: ‘Het is belangrijk om in de gezondheid van vrouwen te investeren want dit kan directe gevolgen hebben voor henzelf en ook hun werkgever. Dit is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk en we zijn als NN in een goede positie om te investeren in oplossingen zoals Vi.’ 

Meer informatie over Vi is te vinden op www.vihealth.nl. 

 

1 Rijksinstituut voor Volksgezondheid. Werken tijdens de overgang, 2022, pagina 2.  

Deel dit nieuws op

Contact

Sophie Wandzilak
Spokesperson NN Group
HR, Branding & Sponsoring, Arts & Culture and Community Investment
+31 (0)6 47 62 19 30

Gerelateerde onderwerpen