18
juli
2016
|
06:26
Europe/Amsterdam

NN Group verkoopt Mandema & Partners aan Van Lanschot Chabot

Samenvatting

NN Group en Van Lanschot Chabot hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Mandema & Partners aan Van Lanschot Chabot. Mandema & Partners, opgericht in 1956, is een zelfstandig opererende verzekeringsmakelaar en risicoadviseur in Nederland en 100% dochteronderneming van NN Group.


NN Group en Van Lanschot Chabot hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Mandema & Partners aan Van Lanschot Chabot. Mandema & Partners, opgericht in 1956, is een zelfstandig opererende verzekeringsmakelaar en risicoadviseur in Nederland en 100% dochteronderneming van NN Group. Het bedrijf is gevestigd in Den Haag en heeft 145 medewerkers. De verkoop is het resultaat van de structurele strategische evaluatie van de portefeuille van NN Group. 

Deze transactie zal de positie van Mandema & Partners ,als onafhankelijke en deskundige adviesorganisatie op het gebied van risicomanagement, pensioen, zorg- en verzuimmanagement voor de zakelijke markt in Nederland, verder versterken. 

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten en advies van de Centrale Ondernemingsraad van NN Group en de Ondernemingsraad van Van Lanschot Chabot. Naar verwachting wordt de transactie in het vierde kwartaal van 2016 afgerond en heeft de verkoop geen materieel effect op de kapitaalpositie en het operationeel resultaat van NN Group.

 

Media Relations NN Group

Saskia Kranendonk
+31 (0) 6 25 68 38 35
Saskia.kranendonk@nn-group.com

Investor Relations NN Group

Investor Relations
+31 (0) 88 663 5464
investor.relations@nn-group.com

Over NN Group

NN Group is een internationale verzekeraar en asset manager, actief in meer dan 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met ongeveer 11.500 medewerkers biedt de groep producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan meer dan 15 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN en NN Investment Partners. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).