03
juli
2023
|
10:43
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. en NN Non-Life Insurance N.V. bundelen de krachten

Als gevolg van de fusie van NN Non-Life Insurance N.V. met Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. per 1 juli 2023, zijn alle verzekeringen overgegaan naar Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V. Deze fusie werd goedgekeurd door De Nederlandsche Bank (DNB), na consultatie van de Belgische Nationale Bank (NBB).

NN Non-Life Insurance N.V. bood uitsluitend verzekeringen aan in België vanuit haar vestiging in Nederland. Na de fusie worden deze verzekeringen ongewijzigd voortgezet in België door NN Non-life, het Belgisch bijkantoor van Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V.

NN Non-Life Insurance N.V. en Nationale-Nederlanden Schadeverzekering Maatschappij N.V zijn beide onderdeel van NN Group. NN Group heeft de strategische visie om alle niet-leven verzekeraars in haar groep onder te brengen in één solide verzekeringsmaatschappij. Tegelijkertijd wil NN Group haar sterke lokale aanwezigheid bestendigen via haar bijkantoor in België, NN Non-life.

Wat betekent de fusie voor verzekeringnemers?

Als gevolg van de fusie is NN Non-life vanaf 1 juli 2023 de nieuwe verzekeraar. Alle rechten en verplichtingen op grond van de door NN Non-Life Insurance N.V. aangeboden verzekeringen, zijn ongewijzigd overgegaan op NN Non-life. Verzekeringnemers hoeven daarvoor niets te doen.

Mochten verzekeringnemers niet akkoord gaan met de overgang van hun verzekering(en), dan hebben zij het recht de verzekering(en) op te zeggen binnen drie maanden na dagtekening van de brief waarmee zij zijn geïnformeerd over de fusie. Als een verzekering wordt opgezegd, dan wordt eventueel reeds betaalde premie voor de periode na de opzegtermijn terugbetaald.

Voor vragen over de fusie en gevolgen hiervan voor verzekeringnemers kan contact worden opgenomen met NN Non-life via external.communications@nn-group.com

Voor meer informatie over NN Group, zie nn-group.com.

Deel deze release

Contact

Bas Kuik
Woordvoerder
+31 (0)6 20 89 39 66