28
januari
2019
|
15:37
Europe/Amsterdam

De eerste alles-in-één-cyberbescherming voor het MKB

Samenvatting

Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren vandaag op de Europese Dag van de Privacy MMOX Smart. De eerste alles-in-één-cyberbescherming voor het MKB: slimme software met een herstelservice en een verzekering.

Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren innovatieve cyber security service

 

Nationale-Nederlanden en MMOX lanceren vandaag op de Europese Dag van de Privacy MMOX Smart. De eerste alles-in-één-cyberbescherming voor het MKB: slimme software met een herstelservice en een verzekering. Het uitgangspunt van de service is volledige ontzorging van de ondernemer als het gaat om cyber security.

‘Je ontkomt er anno 2019 niet aan om serieus te kijken naar cyber security. Bij het innovatielab van Nationale-Nederlanden, Sparklab, doen we via het Nederlands Cyber Collectief al geruime tijd cyber security pilots met het MKB. Daarbij zien we dat ondernemers zelf de controle willen houden of het liefst alles uit handen geven’, vertelt Kokke van der Werf, directeur van NN Sparklab. ‘MMOX Smart is ontwikkeld voor de laatste groep, een service voor cyber security zonder dat de ondernemer zijn hoofd er over hoeft te breken.’

Geschikt voor MKB

Matthijs Blokker, directeur van MMOX bevestigt dit. ‘MMOX Smart is een box met slimme software die als een poortwachter voor het bedrijfsnetwerk wordt aangesloten. Het is een doorvertaling van een succesvol MMOX product dat corporates en (overheids)instellingen al jaren tegen cyberaanvallen beschermt. Het vangt potentiële dreigingen af voordat ze in het netwerk belanden. Het filtert wat niet in het netwerk thuishoort. MMOX Smart is geschikt voor netwerken van alle vormen en maten en daarmee uitermate geschikt voor het MKB’, zegt Blokker.

Vergoeden en verzekeren

‘Naast de techniek bieden we ook een verzekering aan’, aldus Van der Werf. ‘We willen de ondernemer volledig bijstaan op het gebied van cyber security. Een belangrijke factor daarin is dat hij zich niet hoeft af te vragen wat er gebeurt als er tóch iets tussendoor glipt.’

De samenwerking van Sparklab met MMOX Smart biedt de ondernemer de garantie dat eventuele schade hersteld wordt door experts van MMOX of door experts van de IT-leverancier van de ondernemer. Deze kosten worden vergoed. De verzekering dekt behalve de kosten voor herstelwerkzaamheden ook indirecte schade. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een verzekering van Hiscox.

Meer over MMOX Smart is te lezen op www.mmox.nl

Over Nationale-Nederlanden, Sparklab en MMOX

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Sparklab is het innovatielab van Nationale-Nederlanden. In Sparklab worden kansen onderzocht, nieuwe markten gevonden en verrassende producten en diensten ontwikkeld voor de wereld van overmorgen. MMOX is van origine cyber threat intelligence partij voor corporates en grote (overheids)instellingen en zet deze kennis nu ook in voor het mkb.