09
juli
2019
|
07:15
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden versterkt diensten duurzame inzetbaarheid

Samenvatting

Nationale-Nederlanden versterkt haar positie op het gebied van dienstverlening voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Hiervoor neemt Nationale-Nederlanden Human Capital Services (HCS) over.

Nationale-Nederlanden versterkt haar positie op het gebied van dienstverlening voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Hiervoor neemt Nationale-Nederlanden Human Capital Services (HCS) over. David Knibbe, CEO Nationale-Nederlanden: ‘Wij zien dat het Midden- en Kleinbedrijf en Mid-Corporates een groeiende behoefte hebben aan ondersteunende diensten voor de inzetbaarheid van hun medewerkers. Met deze versterking hebben we een uitstekende basis om aan deze wens tegemoet te komen en kunnen we de dienstverlening van HCS aan haar klanten verder uitbouwen.’

Het in Den Haag gevestigde HCS is een innovatieve aanbieder van diensten en oplossingen op het gebied van risk en casemanagement voor verzuim en arbeidsongeschiktheid. HCS gaat zich als onafhankelijke aanbieder richten op het verbeteren van duurzame inzetbaarheid voor werknemers. Fred Toussaint, voormalig directeur van Nationale-Nederlanden Inkomen Collectief wordt aangesteld als algemeen directeur. Samen met James van der Spek, voormalig eigenaar van HCS, zal hij de nieuwe directie vormen.

HCS zet de dienstverlening aan werkgevers en verzekeraars voort en blijft de samenwerking met intermediairs opzoeken. Daarnaast gaat HCS verder inzetten op technologische ontwikkelingen op het gebied van data-analyses en dit wordt, samen met een nieuw IT platform, de basis voor de dienstverlening. Hiervoor gaat HCS een strategische samenwerking aan met Otherside at Work (Otherside). Otherside ontwikkelt software op het gebied van bedrijfsgezondheid en sociale zekerheid en biedt het meest complete verzuimsysteem van Nederland (Xpert Suite). Nationale-Nederlanden neemt tevens een minderheidsbelang in Otherside.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.