05
november
2021
|
13:00
Europe/Amsterdam

NN feliciteert Boijmans Van Beuningen met opening Depot

Samenvatting

Op zaterdag 6 november opent het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam.

Rotterdamse dichter Derek Otte schrijft gelegenheidsgedicht

 

Op zaterdag 6 november opent het Depot Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam. Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld met maar liefst 151.000 kunstwerken in veertien depotruimten met vijf verschillende klimaten. Als sponsor van een aantal spiegels draagt Nationale-Nederlanden het Depot een warm hart toe, en is trots dat nu iedereen in de gelegenheid is van de kunstwerken te genieten en zich te laten inspireren. Daarom heeft NN ook de Rotterdamse dichter Derek Otte gevraagd een gedicht te schrijven ter gelegenheid van de opening. Otte was in 2017 en 2018 stadsdichter van Rotterdam.

 

Opening Rotterdam Centraal in 2014

Het is niet de eerste keer dat Nationale-Nederlanden een felicitatie doet met een gedicht in de stad Rotterdam. Bij de opening van het nieuwe Rotterdam Centraal in 2014 heeft Jules Deelder ook een gedicht geschreven. Het gedicht van Derek Otte past in deze traditie en laat zien dat Nationale-Nederlanden een bijzondere band met Rotterdam heeft.

Cultuursponsoring

Nationale-Nederlanden, onderdeel van NN Group, wil een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, onder andere door maatschappelijke projecten te ondersteunen. Zo heeft NN een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring in de steden waar NN kantoren heeft; Rotterdam, Den Haag en Arnhem. De focus ligt op beeldende kunst, musea en muziek. Door te investeren in cultuur verbindt NN zich met lokale gemeenschappen, ontmoet klanten en inspireert medewerkers en klanten.