03
juli
2019
|
11:23
Europe/Amsterdam

NN Group steunt Plastic Whale in de strijd tegen plasticvervuiling

Samenvatting

NN Group en Plastic Whale gaan samen de strijd aan tegen plasticvervuiling. Het doel van de samenwerking is het vergroten van bewustwording rond dit probleem. Ook ondertekent NN een belofte om de kantooromgeving zoveel mogelijk plasticvrij te maken.

 

 

NN Group en Plastic Whale gaan samen de strijd aan tegen plasticvervuiling. Het doel van de samenwerking is het vergroten van bewustwording rond dit probleem. Ook ondertekent NN een  belofte om de kantooromgeving zoveel mogelijk plasticvrij te maken.

Het ondertekenen van de ‘NN Plastic Pledge’ en de samenwerking met Plastic Whale is voor NN Group onderdeel van een breder programma om haar eigen kantooromgeving verder te verduurzamen. Zo wordt in de “NN Plastic Pledge’ de ambitie uitgesproken om single-use plastics te verwijderen of te vervangen door alternatieven. Verder streeft NN ernaar om bewustzijn te creëren bij medewerkers en samen met leveranciers te werken aan duurzaam gebruik van, en alternatieven voor, plastic. Het motto is: refuse, reduce en recycle!

Plastic Whale wil mensen enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de plastic soep, door plastic te vissen en uit plastic afval economische waarde te creëren. Van het plastic worden prachtige sloepen en kantoormeubilair gemaakt. Ook zet de organisatie zich in om het bewustzijn rond het gebruik van plastic te vergroten.

Als onderdeel van het partnerschap bouwt Plastic Whale een sloep voorzien van een logo van NN Group. De van gerecyclede PET-flessen gemaakte boot zal door de plasticvissers van Plastic Whale worden ingezet om de grachten van Amsterdam plasticvrij te maken. De boot wordt in september te water gelaten.

Circulair kantoormeubilair

NN Group was al eerder ‘launching partner’ van Plastic Whale by Vepa, een volledig circulaire kantoormeubellijn. Het meubilair wordt deels vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic en pakt daarmee direct het probleem van de plastic soep aan. Uniek aan het productieproces is dat Plastic Whale zelf de grondstof voor vervaardiging van het meubilair opvist. De boardroomtafel en bijbehorende stoelen werden eind vorig jaar geplaatst in het hoofdkantoor van NN Group in Den Haag. Het meubilair is een tastbare metafoor en een duidelijke gespreksopening om meer bewustzijn te creëren over  plasticvervuiling.

Plastic in beleggingen

De beleggingstak van NN Group, NN Investment Partners (NN IP), zet zich ook in om de strijd aan te gaan tegen plasticvervuiling. NN IP heeft drie belangrijke aandachtsgebieden in beeld gebracht waarop beleggers zich kunnen inzetten voor veranderingen in het gebruik van plastics.

Samenwerking met Watersportverbond

Ook is onlangs de samenwerking tussen Plastic Whale, NN Group en het Watersportverbond aangekondigd. Om meer bekendheid te geven aan de activiteiten van Plastic Whale, wordt het logo op verschillende uitingen van het Watersportverbond vermeld. Zo zal Plastic Whale op de kleding en boten van de Nederlandse topzeilers en -surfers te zien zijn.

Dailah Nihot, lid van de Management Board van NN, en Marius Smit (Plastic Whale) ondertekenen de NN Plastic Pledge