Ga direct naar inhoud

Het Mauritshuis is één van de topmusea in Nederland, met een wereldberoemde collectie Nederlandse 17de-eeuwse schilderkunst. Je vindt er wereldberoemde schilderijen als Het Meisje met de parel, het Puttertje en de Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp.

Middag met het Meisje

8 oktober, 13.00 – 16.00 uur

Wie op zondagmiddag 8 oktober het Mauritshuis bezoekt, kan niet alleen het iconische Meisje bewonderen op zaal en als megagrote 3d-print in de foyer. Er zijn die dag ook twee lezingen van restaurator Abbie Vandivere en kinderen kunnen in het Open Atelier hun eigen Meisje maken.Roofkunst - 10 verhalen

Met een vr-bril op bevind je je ineens in een geheime kunstopslag. In een tunnel, een kilometer onder de grond sta je plotseling oog in oog met een gestolen Rembrandt. Hoe is die daar terecht gekomen?


Podcast Het geheim van het Meisje met de parel

Bijna iedereen kent het kunstwerk 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer. Toch is het doek omhuld met mysterie. Want wie was het meisje? Hoe is ze zo beroemd geworden? Splinter Chabot ging voor ons op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en meer. En hoe dieper hij graaft, hoe meer geheimen en theorieën hij ontdekt.

Ontdek het museum met kortingscode ‘kunstontdekker’

Boek 2 tickets voor de prijs van 1

Bekijk de veelgestelde vragen en actievoorwaarden

Online activiteiten

Ben jij toe aan een dosis inspiratie maar heb je geen tijd om naar het museum te gaan? Geen nood: we hebben een selectie aan online activiteiten.

Meer informatie

Andere programma-highlights

Ook leuk voor jou: