Ga direct naar inhoud

Het Meisje met de parel

Gemaakt door: Kathy Clemente en Manon Möller

Begin februari 2023 werd het Meisje met de parel van Johannes Vermeer uitgeleend aan het Rijksmuseum voor een grote Vermeer-tentoonstelling. Op 1 april keerde ze terug naar het Mauritshuis. Tijdens haar logeerpartij in het Rijksmuseum verliet de geest van het Meisje de Vermeerzaal in het Mauritshuis niet.

My Girl with a Pearl presentatie

Het Meisje inspireert

De presentatie My Girl with a Pearl laat zien dat het Meisje herkenbaar is in alles en iedereen. Enthousiaste creatieve makers over de hele wereld lieten hun fantasie de vrije loop en creëerden hun versie van het beroemde schilderij. Hun werken krijgen tussen 6 februari en 4 juni een tijdelijke plek in de Vermeerzaal.

Beeld links: Miggie Wong

Tijdelijk in haar lijst

De werken laten zien dat iedereen het Meisje kan zijn. En dankzij deze presentatie kan iedereen haar plek innemen. Bij haar thuis, op haar muur. Op haar plek laten we zien hoe zij mensen inspireert. Om haar te worden of om haar opnieuw te scheppen. De meest indrukwekkende inzendingen komen een week voorbij in haar lijst.

Beeld rechts: Jenny Boot

Meer creatieve Meisje-werken zien? Bekijk meer inzendingen op het Instagram-account @mygirlwithapearl.

Nationale-Nederlanden en het Mauritshuis

Als supporter van alle kunstontdekkers zet Nationale-Nederlanden zich samen met haar partners in om een breder publiek te enthousiasmeren voor kunst en cultuur. Ook geeft zij als supporter van talent kunstenaars een podium om anderen te inspireren. NN heeft een lange geschiedenis op het gebied van cultuursponsoring, met een focus op beeldende kunst, musea en muziek. Haar partners bevinden zich voornamelijk in de steden waar veel collega’s werken, zoals Den Haag, Rotterdam en Arnhem.