Ga direct naar inhoud

Innovatie

De wereld verandert steeds. Om bij te blijven moeten we ons als bedrijf continue aanpassen en evolueren. Bij Nationale-Nederlanden zijn we verbonden door onze gezamenlijke doelen, ambitie en strategie.

Onze klant is het uitgangspunt voor alles wat we doen. Door innovatieve en gepersonaliseerde producten en diensten, blijven we voldoen aan de klantbehoeften.


Onze innovatiereis begon via Sparklab. Hiermee werden lokale innovatiehubs in Nederland geïntroduceerd. Daarna werd het uitgebreid in verschillende landen. Sindsdien hebben we een centraal innovatieteam opgericht, het Strategic Transformation Office. Dit team is op zoek naar nieuwe kansen en helpt bij het innoveren van onze bestaande business.

Het Strategic Transformation Office (STO) is bezig met het verkennen en ontwikkelen van nieuwe concepten en diensten. Voornamelijk met platformen die zorgen voor klantbetrokkenheid. Tegelijkertijd werkt het STO aan het ontwikkelen van interne innovatie en transformatie mogelijkheden. Dit draagt bij aan de verdere ontwikkeling van Nationale-Nederlanden. Hoe we dit doen? We combineren creativiteit, technologie, een glazen bol en klantinzichten. Daarmee testen we hoe het toekomstige businessmodel van een financiële dienstverlener eruit kan zien.

De ontwikkeling van nieuwe concepten zijn gericht op:

  • Retailoplossingen (Carefree Retirement),
  • B2B (Wellbeing en Business Continuity),
  • Platformparticipatie (zoals verzekeringen voor e-bikes).

Hiermee willen we onze klanten de beste ervaring bieden én relevant blijven in de wereld van overmorgen.

Lees meer over hoe we de klantervaring verbeteren op de website van NN Group.