Ga direct naar inhoud

Innovatie

De wereld verandert steeds. Om relevant te blijven voor onze klanten, moeten we blijven aanpassen en innoveren in ons bedrijf. NN Ventures, corporate venture builder van NN Group, onderzoekt en ontwikkelt nieuwe businessmodellen die een aanvulling zijn op Leven & Pensioen, Bank, Schade & Inkomen en mogelijk daarbuiten.


Hoe werkt het?

We brengen nieuwe bedrijven (ventures) tot leven die zelfstandig kunnen opereren, maar ook een aanvulling kunnen zijn op bestaande NN-producten. We investeren onze innovatieressources in een klein aantal nieuwe ventures per jaar, tot aan de “Seed” fase. Wanneer de ondernemingen zijn opgericht als een zelfstandig bedrijf, kunnen ze worden aangeboden aan NN-klanten en voor externe investeringen.

Door assets zoals ons klantenbestand, distributie en acceptatievermogen te benutten, streven we ernaar om de kracht van NN te combineren met de ondernemersvaardigheden en snelheid van een startup.

Investeringsfocus

In 2023 richt NN Ventures zich op het ontwikkelen van producten voor de pensioenmarkt (onder het thema Zorgeloos pensioen) en op embedded insurance, waarmee klanten verzekeringen kunnen kopen via bestaande platformen van derden.

Zorgeloos pensioen

De wereldwijde uitdaging van een een groeiende, vergrijzende bevolking benadrukt de noodzaak van relevante oplossingen om individuen te begeleiden en ondersteunen in deze levensfase. Het thema Zorgeloos pensioen is ontworpen om complementaire diensten te bieden voor onze levens- en pensioenklanten in Nederland. We ontwikkelen innovatieve oplossingen die omgaan met financiële, gezondheids- of vaardigheidsuitdagingen die ontstaan rond de pensioenleeftijd.

Embedded insurance

Terwijl de wereldwijde markt voor embedded insurance blijft groeien, streven we ernaar om te profiteren van deze groei door gebruik te maken van de kernactiva van NN en actief deel te nemen in de platformeconomie. Onze investeringsfocus richt zich op innovatieve oplossingen die klanten in staat stellen om te beschermen wat het belangrijkste voor hen is, op een relevant moment in hun reis.

Huidige ventures

Vi is een platform dat is ontworpen voor vrouwen die de menopauze naderen of er middenin zitten. Het platform verschaft hen betrouwbaar, medisch advies op maat, of biedt hen de mogelijkheid zich te laten behandelen middels aangesloten overgangsconsulenten. Vi zal worden gelanceerd in 2023.

Zorggenoot is een dienst die is ontworpen om mantelzorgers te ondersteunen bij het vinden, organiseren en financieren van zorg voor hun geliefden. Er zijn naar schatting vijf miljoen onvrijwillige zorgverleners in Nederland, waarvan een groot deel te maken krijgt met burn-out symptomen en absentie op het werk.                             

Meer informatie?

Wilt u meer weten over NN Ventures of investeringsmogelijkheden verkennen? Neem dan contact op met Willem Schüngel.