Ga direct naar inhoud

Nationale-Nederlanden steunt sinds 2018 Stichting Running Blind. Deze stichting maakt het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om veilig hard te lopen en deel te nemen aan evenementen.

Sporten is voor mensen met een visuele beperking niet vanzelfsprekend. Om de positieve effecten van hardlopen ook voor hen bereikbaar te maken, werkt Stichting Running Blind samen met lokale atletiekverenigingen en loopgroepen. Zij ondersteunen mensen met een visuele beperking om in een groep te trainen en te lopen. Daarnaast koppelt Stichting Running Blind mensen met een visuele beperking die willen hardlopen ook op individueel niveau aan zogenoemde hardloopbuddy’s.

Samenwerken om een succesvol duo te worden

De loper en hardloopbuddy worden op basis van een aantal wensen en locatie aan elkaar gekoppeld. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de veiligheid en het plezier tijdens het lopen. De buddy gaat als vrijwilliger een commitment aan om samen te werken met de loper met een visuele beperking. Het is belangrijk om als buddy een veilig en vertrouwd hardloopmaatje te zijn en zo samen een succesvol duo te worden.

NN Running Team-ambassadeur Michel Butter is Running Blind buddy

Johanny Gelens, de eerste Nederlands kampioen Running Blind, laat zich tijdens de NN Zevenheuvelenloop begeleiden door NN Running Team ambassadeur en veertienvoudig Nederlands kampioen Michel Butter.
Het eerste NK Running Blind vond in 2019 plaats tijdens de NN Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Tijdens deze wedstrijd starten de atleten en hun buddy’s vanuit een speciaal vak. De winnaars worden gehuldigd en ontvangen een wisseltrofee.

Ben je een loper met een visuele beperking en zoek je een buddy of wil je jezelf opgeven als buddy? Meld je dan aan op de website van Running Blind.

NN en Uniek Sporten

Als supporter van alle hardlopers zet Nationale-Nederlanden zich in om hardlopen voor iedereen toegankelijk te maken. Niet alleen voor valide lopers, maar ook voor mensen met een beperking. Daarom werken NN en Uniek Sporten samen om via Stichting Running Blind hardlopen voor mensen met een visuele beperking mogelijk te maken en te verbeteren. Op het platform Uniek Sporten van Fonds Gehandicaptensport kan je kijken of er in jouw regio een Running Blind afdeling actief is. In Nederland zijn ongeveer 250.000 mensen (ernstig) slechtziend en zo'n 150.000 mensen blind.