01
mei
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Stichting van Schulden naar Kansen: effectieve armoedebestrijding onder een nieuwe naam

Samenvatting

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) blijkt de positieve impact van de projecten die Stichting van Schulden naar Kansen steunt. De gemiddelde schuld van een flink aantal deelnemers is na het afronden van een project significant afgenomen.

Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) blijkt de positieve impact van de projecten die Stichting van Schulden naar Kansen steunt. De gemiddelde schuld van een flink aantal deelnemers is na het afronden van een project significant afgenomen. De stichting, tot voor kort Delta Lloyd Foundation, werkt aan een concreet doel, namelijk: het terugdringen van armoede en schulden.

Stichting van Schulden naar Kansen werkt sinds 2008 aan het bevorderen van financiële zelfredzaamheid in Nederland. Met het gelijknamige programma, van Schulden naar Kansen, wil de stichting in vijf jaar armoede door probleemschulden in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam en Zwolle terugdringen. Daartoe ondersteunt de stichting lokale maatschappelijke projecten die de deelnemers financiële kennis en vaardigheden bijbrengen om blijvend uit de schulden te komen.

Om inzicht te krijgen in wat werkt in de aanpak van schulden, voert het lectoraat Armoede Interventies van de HvA een meerjarig effectonderzoek uit onder de projecten en hun deelnemers. Uit de onderzoeksresultaten over 2017 blijkt onder meer dat 23% van de respondenten die bij de start van een project een schuld heeft, na afloop schuldvrij is. Een ander opvallend resultaat is dat de gemiddelde schuld van een flink aantal deelnemers significant is afgenomen van € 13.149 naar € 7.282. Deelnemers ervaren ook een vooruitgang in hun financiële vaardigheden. Zo gaan zij bijvoorbeeld beter om met geld, of lukt het hen beter om hun uitgaven bij te houden.

‘Dankzij het onderzoek van de HvA weten we dat we op de goede weg zitten in het terugdringen van de schuldenproblematiek in Nederland. De onderzoeksresultaten bieden relevante en praktisch toepasbare inzichten over de effectiviteit van onze aanpak. Het meerjarige karakter van de samenwerkingen die de stichting aangaat, geeft ons de gelegenheid om huishoudens en projecten op een duurzame manier te versterken.’ zegt Miranda Visser-de Boer, directeur van Stichting van Schulden naar Kansen. De resultaten van het project- en deelnemersonderzoek zijn te vinden in het jaarverslag en op de website van de stichting: www.vanschuldennaarkansen.nl.

In 2017 zijn de Nederlandse activiteiten van NN Group (Nationale-Nederlanden) en Delta Lloyd samengevoegd tot één bedrijf. De ambitie van Stichting van Schulden naar Kansen sluit naadloos aan op het maatschappelijke programma van NN Group, ‘NN Future Matters’. Met dit programma ondersteunt NN internationaal partners en projecten om financiële zelfredzaamheid te bevorderen en vooral jongeren kansen te bieden. Daarnaast steunt het lokale goede doelen die gezinnen in financieel lastige situaties helpen. Met steun van NN blijft de Stichting van Schulden naar Kansen huishoudens helpen om hun financiële toekomst te verbeteren.


Media Relaties NN Group

Telefoon: +31 70 5131918
E-mail: media.relations@nn-group.com


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Important legal information

Certain of the statements contained herein are not historical facts, including, without limitation, certain statements made of future expectations and other forward-looking statements that are based on management’s current views and assumptions and involve known and unknown risks and uncertainties that could cause actual results, performance or events to differ materially from those expressed or implied in such statements. Actual results, performance or events may differ materially from those in such statements due to, without limitation: (1) changes in general economic conditions, in particular economic conditions in NN Group’s core markets, (2) changes in performance of financial markets, including developing markets, (3) consequences of a potential (partial) break-up of the euro, (4) changes in the availability of, and costs associated with, sources of liquidity as well as conditions in the credit markets generally, (5) the frequency and severity of insured loss events, (6) changes affecting mortality and morbidity levels and trends, (7) changes affecting persistency levels, (8) changes affecting interest rate levels, (9) changes affecting currency exchange rates, (10) changes in investor, customer and policyholder behaviour, (11) changes in general competitive factors, (12) changes in laws and regulations, (13) changes in the policies of governments and/or regulatory authorities, (14) conclusions with regard to accounting assumptions and methodologies, (15) changes in ownership that could affect the future availability to us of net operating loss, net capital and built-in loss carry forwards, (16) changes in credit and financial strength ratings, (17) NN Group’s ability to achieve projected operational synergies and (18) the other risks and uncertainties contained in recent public disclosures made by NN Group.

Any forward-looking statements made by or on behalf of NN Group speak only as of the date they are made, and, NN Group assumes no obligation to publicly update or revise any forward-looking statements, whether as a result of new information or for any other reason.

This document does not constitute an offer to sell, or a solicitation of an offer to buy any securities.