Ga direct naar inhoud

Samia voor een dag baas van NN

2 juni 2022

Vandaag ontving Janet Stuijt, lid van de Management Board van NN Group, baas van morgen Samia. Zij nam als onderdeel van het JINC project Baas van Morgen voor een dag de taken over van Janet. Dit project geeft leerlingen die in een omgeving met minder kansen opgroeien voor een dag de touwtjes in handen bij een groot bedrijf, ministerie of gemeente. Het thema van dit jaar was ‘rolmodellen’.

Samia begon de dag met het afleggen van de eed. Deze wordt afgelegd door alle mensen die starten met werken in de financiële sector waarin zij beloven zich aan de geldende regels te houden. Hierna besprak Janet met Samia wie voor haar rolmodellen geweest zijn en hoe zij als succesvolle zakenvrouw zelf een rolmodel probeert te zijn voor anderen. Vervolgens maakte Samia kennis met legal en compliance collega’s uit het team van Janet. En kreeg ze een rondleiding door NN’s hoofdkantoor in Den Haag. Hierna ging Samia in gesprek met collega’s van het Cultureel Diversiteitsnetwerk en het Women in Leadership Network van NN. Dit zijn twee van de netwerken waarbinnen collega’s met diverse achtergronden, ideeën en perspectieven zich inzetten om een inclusieve werkomgeving te bevorderen waarin iedereen zich thuis voelt. Aan het einde van de dag deelde Samia haar tips en tops met Janet.

Samia: ‘’Ik vond het super leuk om vandaag voor een dag baas te zijn bij NN! Van tevoren had ik niet verwacht dat er binnen een financieel dienstverlener zo veel verschillende beroepen bestonden. Ik ben onder de indruk van de manier waarop collega’s met elkaar omgaan en hun best doen om iedereen zich thuis te laten voelen. Van Janet heb ik geleerd dat iedereen rolmodellen nodig heeft, maar ook hoe je er zelf eentje kan zijn voor anderen. Ook gaf ze me mee om altijd nieuwsgierig te blijven en te leren, dat ga ik zeker onthouden!”

Janet: ‘’Vandaag is Samia de baas geweest van 300 collega’s die werken in het Legal and Compliance team. En dat deed ze heel goed! Het thema rolmodellen spreekt me aan en ik vond het leuk om van Samia te leren hoe we dit nog beter kunnen toepassen binnen NN.
Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat alle jongeren een eerlijke en goede start kunnen hebben op de arbeidsmarkt. Samia heeft laten zien dat zij nieuwsgierig en inspirerend is. Voor mij was zij vandaag een rolmodel.”


NN Future Matters en JINC


Als supporter van verandering zet Nationale-Nederlanden zich via het maatschappelijke programma NN Future Matters in voor het financieel welzijn van mensen in de samenleving. Vanuit dit programma zet NN zich met de hulp van veel vrijwilligers en donaties in voor een duurzame samenleving waarin iedereen kan meedoen.

Sinds 2011 hebben NN en JINC een strategisch partnership. Daarbij werken zij samen aan een samenleving waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Naast Baas van Morgen neemt NN deel aan projecten zoals Sollicitatietraining, (Culturele) Bliksemstage, Digitale Vaardigheden en Carrière Coach.  Begin 2022 kondigde JINC en NN Group een nieuw project aan: Netwerken voor Werk. Daarbij leren jongeren die opgroeien in kwetsbare wijken hoe ze hun netwerk kunnen vergroten én inzetten.