Ga direct naar inhoud

Ruim duizend klanten Nationale-Nederlanden ontdekken kunst

31 oktober 2022

Het afgelopen weekeinde hebben ruim duizend klanten van Nationale-Nederlanden de mogelijkheid gehad om kunst te ontdekken bij onze partner musea. 200 klanten bezochten Kunstmuseum Den Haag voor de expositie over de wereldberoemde ontwerper Balenciaga en ruim 800 klanten waren uitgenodigd voor de viering van het 30-jarig bestaan van Kunsthal Rotterdam, waarbij zij 30 uur lang konden genieten van de hoogtepunten die de Kunsthal te bieden heeft. Ook de muurschilderingen ter ere van het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis in Den Haag waren populair afgelopen weekend, ruim 65 gezinnen downloaden de app om de ‘murals’ te bekijken met een speciale tour.

Paul Schuiling, adviseur culturele partnerships bij NN Group: ‘Afgelopen weekend was een waanzinnig kunstweekend. Kunstontdekkers konden zowel bij onze partners van het Kunstmuseum Den Haag als de Kunsthal Rotterdam terecht. Ook in verschillende buurten van Den Haag kan iedereen de meest uiteenlopende muurschilderingen zien. Samen met onze partners willen we kunst laagdrempelig maken en zoveel mogelijk mensen laten ervaren wat kunst voor ze doet.’

Van modeshoot tot muurschilderingen

Dit jaar bestaat Kunsthal Rotterdam 30 jaar. Dat werd afgelopen weekend gevierd met bezoekers, kunstenaars en klanten van Nationale-Nederlanden. Als partner van de Kunsthal organiseerde NN rondom de tentoonstelling ‘Wonderful Things’ over fashion fotograaf Tim Walker een modeshoot. Bezoekers konden zich door professionals laten stylen en vervolgens een eigen fashion foto laten maken.

In Kunstmuseum Den Haag genoten afgelopen donderdag 200 klanten en relaties van Nationale-Nederlanden van een speciale avond rondom de wereldberoemde ontwerper Cristóbal Balenciaga. In het Kunstmuseum is nu een indrukwekkende tentoonstelling te zien over zijn invloed op de mode in de afgelopen decennia.

Kunstliefhebbers die liever buiten kunst willen ontdekken kunnen in verschillende wijken in Den Haag de vier Mauritshuis murals ontdekken die zijn gemaakt door verschillende street artists uit binnen- en buitenland. Zij lieten zich inspireren door de collectie van het Mauritshuis, ter ere van het 200-jarig bestaan van het museum. De Mauritshuis Murals tour is ook de komende periode nog te doen via de app.


Lees meer over de exposities of onze partnerships