Ga direct naar inhoud

NN lanceert SAM: een spaarapp gericht op de millennial

Den Haag, 11 december 2017

Spaar met iedere stap die je zet, of iedere keer dat je naar college of naar je werk gaat. Met spaarapp SAM start Nationale-Nederlanden een nieuwe manier van sparen; bepaal op basis van jouw levensstijl op welke momenten en met welke bedragen je automatisch wilt sparen. De app wordt de komende weken getest door een selecte groep gebruikers. Bij succes komt de app voor iedereen beschikbaar.

Waarom is SAM ontwikkeld?

Millennials zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en gebruiken hun smartphone als extensie van zichzelf. Mariken Tannemaat, Chief Innovation Officer bij NN Group: ’We zien dat deze doelgroep andere behoeftes heeft wanneer het om geld gaat. Met SAM willen wij laten zien dat sparen net zo makkelijk en leuk is als het plaatsen van een foto op Instagram of het bestellen van een taxi via Uber’.

Hoe werkt SAM?

Eenvoudig. Je bepaalt het spaardoel, de manier waarop je wilt sparen en het bijbehorende bedrag. Bijvoorbeeld: voor elke 10.000 stappen, verdien je € 3,- voor een nieuw paar hardloopschoenen. Of, elke keer dat je naar college gaat, spaar je € 5,- voor een vakantie naar Thailand. Bij elk spaarmoment wordt dit bedrag dan overgemaakt naar de spaarrekening. Zo kom je iedere dag dichter bij jouw doel en spaar je je dromen bij elkaar.

Voor wie is SAM?

De app is ontwikkeld voor spaarders van 18-30 jaar, maar SAM is er eigenlijk voor iedereen die op een leuke manier wil sparen. Op deze manier kunnen mensen op een leuke manier hun persoonlijke doelen bereiken. De wereld ligt aan je voeten, go get it!

Aanmelden voor de pilot is niet meer mogelijk.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers van het bedrijf zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.