Ga direct naar inhoud

Automatisch dalen risico-opslag achteraf verrekend

Den Haag, 10 januari 2019

Op 13 december jl. heeft Nationale-Nederlanden Bank bekend gemaakt dat de introductie van de nieuwe tariefklassen voor NN Hypotheken plaatsvindt in het tweede kwartaal van dit jaar. De oorspronkelijk beoogde introductie per eind 2018 bleek technisch niet haalbaar te zijn. Klanten met een NN Hypotheek kunnen vanaf 1 januari 2019 wel profiteren van het automatisch dalen van de risico-opslag als ze hiervoor door aflossing in aanmerking komen.

In de periode van 1 januari 2019 tot aan de introductiedatum van het nieuwe beleid, blijven voor nieuwe - en bestaande klanten die hun rentevaste periode opnieuw moeten vaststellen, de huidige tariefklassen en risico-opslagen gelden. De nieuwe tariefklassen en bijbehorende risico-opslagen gelden vanaf het moment van introductie.

Voor de periode van 1 januari 2019 tot de introductie van de nieuwe tariefklassen in het tweede kwartaal 2019 gaat NN achteraf verrekenen. Dit geldt voor alle klanten met een NN Hypotheek die als gevolg van aflossingen automatisch gedaald zouden zijn naar een lagere risico-opslag dan hun huidige risico-opslag. De huidige risico-opslag wordt hierbij vergeleken met de risico-opslag van de nieuwe tariefklassen.

Met de introductie wordt het voor klanten ook mogelijk om, gedurende de rentevaste periode en door waardestijging van de woning, in aanmerking te komen voor een lagere risico-opslag.

Zodra de exacte introductiedatum van het nieuwe beleid voor tariefklassen definitief is, maakt Nationale-Nederlanden dit bekend.


Mediarelaties Nationale-Nederlanden

Bas Kuik
Telefoon: +31 (0)6 20 89 39 66
E-mail: bas.kuik@nn.nl


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank) biedt ongeveer 1 miljoen voornamelijk Nederlandse klanten financiƫle diensten op het gebied van sparen, banksparen, beleggen, hypotheken en kredietverlening. NN Bank is actief onder de merknamen NN, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd Bank en OHRA Bank. NN Bank is onderdeel van NN Group, een internationale financiƫle dienstverlener, actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).