Ga direct naar inhoud

Van hypotheekadviseur naar duurzaam financieel woonadviseur

Hoe verbreed je in een veranderende markt je dienstverlening? En hoe maak je duurzaamheid onderdeel van jouw advies?

Luister naar de nieuwe inspiratieverhalen!

Inspiratieverhalen voor en door adviseurs

In deze gloednieuwe podcastserie vertellen hypotheekadviseurs hoe zij in een veranderende woningmarkt hun dienstverlening verbreden. Bijvoorbeeld door hun adviesmodel te verbreden met (woon-)verzekeringen, maar zeker ook op het gebied van duurzaamheid. Zodat zij hun klanten breder kunnen helpen en zelf ook klaar zijn voor de toekomst.

Hoe pakken ze dat aan? Welke uitdagingen komen ze tegen, hoe lossen ze die op en wat motiveert ze? Ontdek het in de inspiratieverhalen van 2023!

De visie van Nationale-Nederlanden

Benieuwd hoe Sitske Mauritsz en Hans Buursink van Nationale-Nederlanden Hypotheken aankijken tegen woningverduurzaming en de veranderende rol van de hypotheekadviseur? Beluister nu hun podcast.

Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023

Siska Danhoff, Lamberink Financieel Adviseurs 


In deze veranderende woningmarkt is het, meer dan ooit, belangrijk om inspiratie met elkaar te delen. Daarom kiest Nationale-Nederlanden één keer per jaar de ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland’. Want inspiratie is nodig om iedere dag beter te worden.

Siska Danhoff is verkozen tot ‘Meest inspirerende adviseur van Nederland 2023’. Volgens Siska moeten duurzame keuzes beeldend worden gemaakt. Daarom geeft ze niet alleen advies van achter een bureau, ze laat klanten ook duurzame opties zien in de Woonwensfabriek. Daar kunnen ze bijvoorbeeld kijken naar isolatiemogelijkheden en zonnepanelen. En dat is een mooie ingang om verduurzaming ter sprake te brengen. Volgens de jury een sterk concept, waarbij klanten gestimuleerd en geënthousiasmeerd worden voor woningverduurzaming. Dit zal zeker bijdragen aan een hogere bereidheid van klanten om te verduurzamen.

Inspiratiepodcasts door adviseurs voor adviseurs

Siska is een van de vier adviseurs die genomineerd zijn voor de titel van 2023. Hun verhalen zijn bedoeld om andere adviseurs te inspireren, zodat die (extra) handvatten krijgen om ook hun klanten breder te helpen. En, niet onbelangrijk, om zelf ook klaar zijn voor de toekomst. Luister hier naar de inspiratieverhalen van Siska Danhoff, Gera Janssen, Jore Theeuwes en Gabor Kovacs.

“Denk out of the box”

Dan bereik je volgens Siska het meest.

Meer inspiratieverhalen

Gabor Kovacs, BSB Verzekeringen

“We moeten het samen doen”

Gabor komt uit Hongarije en is mede door zijn achtergrond heel gemotiveerd om de wereld leefbaar te houden, ook voor toekomstige generaties. Duurzaamheid is daarom een vanzelfsprekend onderwerp tijdens zijn adviesgesprekken. Zelf heeft Gabor al het nodige verduurzaamd aan zijn huis, maar alleen zijn inspanning is niet genoeg: “We moeten het samen doen.”


Gera Janssen, Vannu

“Blijf aansluiting houden met de veranderende wereld”

Gera’s advies over duurzaamheid gaat verder dan zonnepanelen en vloerisolatie. Het uitgangspunt in haar adviesgesprekken is, hoe klanten in alle levensfasen in hun woning kunnen blijven wonen. Zo vraagt ze hen ook na te denken over de risico's van onder andere overlijden en scheiden. Gera’s advies aan collega’s? “Blijf aansluiting houden met de veranderende wereld.”


Jore Theeuwes, Van Loon

“Neem de klant mee in alle keuzes waar hij tegenaan gaat lopen”

Jore houdt zijn advies het liefst zo simpel en begrijpelijk mogelijk, in ’Jip-en-Janneke-taal’. Want als de klant het niet begrijpt, kan hij geen weloverwogen keuzes maken. Terwijl die bij de aankoop of verbouwing van een woning juist hard nodig zijn. “Neem de klant mee in alle keuzes waar hij tegenaan gaat lopen”, is zijn advies. Duurzame keuzes zijn daarin volgens Jore onmisbaar.

Over deze podcast

Duurzame inspiratieverhalen is een initiatief van Nationale-Nederlanden. In deze serie hoor je hypotheekadviseurs vertellen hoe zij in een veranderende woningmarkt hun dienstverlening verbreden. En wat hun persoonlijke drijfveer is om bij te dragen aan een duurzame woon- en leefomgeving. De verhalen zijn persoonlijk, uniek en bedoeld om jou te inspireren!

Ben jij hypotheekadviseur en heb jij ook een duurzaam inspiratieverhaal? Neem dan contact op met jouw Intermediaire Succes Manager of Accountmanager.

Geen enkel inspiratieverhaal missen?

Volg ons via Spotify of Apple Podcasts.