Ga direct naar inhoud

Straatvraag: Weet jij eigenlijk wat Pensioen 1-2-3 is?

Dit artikel gaat over Goed voor je pensioen binnen Financiën

Deze video bekijken?

U heeft ervoor gekozen om ons geen toestemming te geven om de persoonsgegevens die wij verkrijgen en afleiden uit uw gebruik van onze website door middel van cookies en vergelijkbare technieken te mogen gebruiken om: Te adverteren op social media platforms.
Om die reden kunt u deze video niet bekijken. Klik op ‘Toestemming geven’ om de video alsnog te bekijken of lees meer.

Toestemming geven

Sinds 1 juli 2016 zijn werkgevers wettelijk verplicht om hun personeel via Pensioen 1-2-3 in te lichten over hun pensioenopbouw. Toch weten maar weinig mensen wat Pensioen 1-2-3 eigenlijk inhoudt, zo bleek tijdens onze rondvraag op de Haagse Markt in Den Haag. Geen zorgen, wij helpen je graag op weg!

In Pensioen 1-2-3 vind je duidelijke informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. Hierbij kun je stapsgewijs meer over je pensioen te weten komen. In Pensioen 1 zie je snel en simpel wat je straks wel en niet krijgt, welke keuzes je daarin hebt en wanneer je actie moet ondernemen. In Pensioen 2 vind je meer uitleg over de verschillende onderdelen van je pensioen. En in Pensioen 3 vind je alle details van jouw pensioenregeling.

Alle pensioenfondsen en pensioenverzekeraars in Nederland zijn sinds 1 juli 2016 verplicht om Pensioen 1-2-3 digitaal aan te bieden. Op deze manier wil de overheid burgers meer bewust maken van hun pensioen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, en dat is wel zo fijn als het om je oude dag gaat.

Ben jij als werkgever of werknemer nog niet op de hoogte van Pensioen 1-2-3? Kijk dan op nn.nl/wetpensioencommunicatie voor meer informatie over Pensioen 1-2-3.


Wil je meer weten?

Meer over pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen? Er zijn zoveel mogelijkheden. Wij bieden je een overzicht met waardevolle informatie.

Ontdek meer over je pensioen