Ga direct naar inhoud

De keuze van Joep

Een mooie baan met fijn salaris opgeven voor een onbekende toekomst

Na zijn studie krijgt Joep een baan als consultant. Een veelbelovende carrière ligt in het verschiet. Maar er knaagt iets en dat houdt niet op. Op een dag maakt Joep een radicale keuze. Hij zegt zijn baan op. Zonder plan.Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.Genomineerd voor Dutch Podcast Award

'De kunst van kiezen' was genomineerd voor een Dutch Podcast Award 2021 in de categorie ‘Brand Story Award’!

Ik dacht ineens: Zouden mijn collega's het merken als ik niet meer zou komen?

Joep

Meer inspirerende keuzes in 'De kunst van kiezen'

De podcast over de keuze van Joep is onderdeel van een serie: 'De kunst van kiezen'. In deze serie duiken we samen met psychologen en gedragswetenschappers in de levens van mensen die een radicale keuze maakten. Hoe hebben ze gekozen? Hoe komen belangrijke keuzes eigenlijk tot stand? En hoe kunnen we betere keuzes maken?

Aflevering 2: de keuze van Marleen en Hans

Van werken tot pensioenleeftijd naar eerder stoppen met werken.

Marleen en Hans wilden niet werken tot hun 67e. Dus bedachten ze rond hun 40e een financieel plan. Doel: binnen 15 jaar stoppen met werken. Én genoeg geld overhouden voor hun grote passie: reizen. In onze podcast vertellen ze hun verhaal.Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Aflevering 3: de keuze van Aäron

Aan een gezond lichaam werken door vijftig kilo af te vallen.

Op een belangrijk moment in zijn leven maakt Aaron een heel abrupte keuze. Hij neemt de controle over zijn eigen leven terug. Daarbij hoort een nieuw leef- en eetpatroon, waarmee hij vijftig kilo afvalt.Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Aflevering 4: de keuze van Ismail

Van twee droombanen naar de keuze voor één baan.

Tegen alle verwachtingen in wordt Ismail leraar. Maar hij heeft ook veel succes in de cabaretwereld. Twee droombanen. Uiteindelijk kan Ismail ze niet combineren. Hij moet een carrière vaarwel zeggen. Waar kiest hij voor?Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Aflevering 5: de keuze van Liselot & Remco

Van wonen in een rijtjeshuis naar wonen in een pipowagen midden in de natuur.

Remco en Liselot besloten hun dromen na te jagen. Ze verkochten hun eengezinswoning in de stad en kochten een houten pipowagen. Nu wonen ze samen met hun dochter in een tiny house van 30 m2 midden in de natuur.Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Aflevering 6: de keuze van Michiel en Michel

Van vele zware jaren vol onzekerheid of het zou lukken, naar binnen een dag adoptievaders worden van een baby.

Michiel en Michel hebben een kinderwens. Ze besluiten voor adoptie te gaan. Maar dat proces blijkt zwaar en vol teleurstellingen. Net als ze het op willen geven, komt dat ene telefoontje. Binnen een dag moeten ze beslissen.Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcast.

Frank durfde een carrièreswitch te maken - middenin de coronacrisis

In april 2020 startte Frank zijn eigen bedrijf. Dat was niet eenvoudig. Maar toch is hij blij dat hij die stap nam: "Het leuke aan ondernemen is de vrijheid en dat ik elke dag bijleer."