Ga direct naar inhoud

Bankverhalen

In de podcast Bankverhalen delen partners van Nationale-Nederlanden, hypotheekadviseurs en andere specialisten authentieke verhalen uit hypothekenland. Thuis, vanaf hun eigen bank. Luister je mee?

Luister via Spotify

Luister via Apple Podcasts

Over deze podcast

Bankverhalen is een initiatief van Nationale-Nederlanden, door en voor hypotheekprofessionals én hun klanten. Via opvallende, intrigerende en leerzame verhalen bieden zij een blik achter de schermen.

Ben jij hypotheekadviseur en heb je ook een bankverhaal? We horen graag van je. Stuur een bericht ovv ‘Bankverhaal’ naar partnerplatform@nn.nl.

Trailer - de mens áchter de hypotheekspecialist

Ronald Krijgsman (Nationale-Nederlanden) introduceert Bankverhalen.

 

Financieel advies krijg je en geef je, vaak op de belangrijkste momenten in het leven. Momenten van vreugde, van spanning. Van hoop en soms van verdriet. Maar wie zijn die adviseurs? Wat drijft ze, wat inspireert ze?Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Aflevering 1: ‘Elke adviseur zou aan schuldhulp moeten doen’

Harrie-Jan van Nunen (VCN HypotheekService)

 

Harrie-Jan vertelt waarom hij als adviseur aan schuldhulpverlening doet. En hoe mooi het zou zijn als meer collega’s een paar uurtjes per maand zo zouden besteden. ‘Iemand zei tegen me: joh, ik kan niet meer leven, ik laat álles om mijn hypotheek te betalen.’Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Aflevering 2: ‘Er was geen inkomen, dus ik kon ook geen inkomen bij elkaar toveren’

Joyce van Ochten (Van Ochten Hypotheekadvies)

 

Joyce komt veel interessante zaken tegen, makkelijk zijn ze niet altijd. Soms moet je dan een creatieve enkelbijter zijn. ‘Stel je voor, je bent horeca-ondernemer, in coronatijd. Met 2,5 ton overwaarde, en geen bank die je wilt helpen…’Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Aflevering 3: ‘Per post of mail? Nee, gewóón in je digitale portaal’

Jan van der Horst (Blauw & Florijn)

 

Het is al meer dan een decennium geleden, maar Jan weet het nog goed van zijn tijd bij DSB Bank: er wás geen aandacht voor klantbelang. In zijn eigen kantoor deed hij het daarom anders: alles bouwde hij om de klant heen. ‘Al drie jaar voor het provisieverbod werkte ik al provisievrij.’Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Aflevering 4: ‘Heb de moed om het zekere los te laten’

Harro Schroeder (Ikwileenstartershypotheek.nl)

 

Na 29 jaar als private banker gooide Harro het roer om. Hij koos voor Tom van Loenen, en zijn eenmanszaak gericht op starters. Die zag in dat hij zelf niet de juiste competenties had om zijn bedrijf verder te brengen. Nu helpen Harro en Tom elkaar, als compagnons. ‘Ik lééf weer!’Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Geen enkel Bankverhaal missen?

Volg ons via Spotify of Apple Podcasts.

Deze podcast is opgenomen voor de aangescherpte coronamaatregelen.