Ga direct naar inhoud

Samen bouwen aan goede arbeidsomstandigheden

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met enorme personeelstekorten. Met name in de bouw merken ondernemers dit; ongeveer 40% van de aannemers heeft een personeelstekort. De oorzaken?

Brancheorganisatie Bouwend Nederland waarschuwt dat het personeelstekort alleen maar verder oploopt als er geen oplossing komt. Tijd om in actie te komen!

Werven en behouden van goed personeel

Nationale-Nederlanden helpt samen met haar adviseursnetwerk de aannemer met verzuimproblematiek. Niet alleen als werknemers al (langdurig) ziek zijn, maar vooral ook preventief. We denken ook mee over andere HR-vraagstukken zoals het aantrekken en behouden van goed personeel.

Betere arbeidsomstandigheden maken een werkgever aantrekkelijker

Hoe? Door de arbeidsomstandigheden te verbeteren en werken op een bouwplaats aantrekkelijker te maken. Om dit doel te bereiken is het niet alleen belangrijk dat we zelf ondervinden hoe het is om op een bouwplaats te werken, maar ook dat we persoonlijk in gesprek gaan met de bouwvakkers en aannemers. Met deze informatie ontwikkelen we nieuwe diensten die aansluiten bij de wensen en behoeften van zowel werknemers als werkgevers.

Flinke uitdagingen op de bouwplaats

Als Innovatiemanager bij Nationale-Nederlanden ben ik onder meer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe diensten voor de bouwsector. De afgelopen maanden heb ik bij verschillende bouwplaatsen meegelopen. Daarnaast zijn we lid geworden van Holland ConTech PropTech om een goed beeld te krijgen van wat er speelt binnen de sector. De bouwvakkers en aannemers hebben met flink wat uitdagingen te maken.

De drie grootste uitdagingen:

Werkgeluk is goed voor de mens, maar ook voor uw organisatie

Ondanks alle uitdagingen blijft men met een enorme passie hun werk uitvoeren. Mooi om te zien dat de werknemers zo bevlogen zijn. Dat is ook goed nieuws voor werkgevers! Een werknemer met veel werkplezier is vaak gezonder en productiever. Juist in een tijd waarin er een groot personeelstekort is, is het belangrijk werknemers vitaal en veerkrachtig aan het werk te houden. Daarnaast is het veel makkelijker om een gelukkige werknemer te behouden. Waarom zou je immers weggaan als je blij bent bij je huidige werkgever?

Oplossingen van nu

Dankzij de werkbezoeken, verschillende interviews met werkgevers en de sessies bij Holland ConTech PropTech heb ik een goed beeld gekregen van het leven op de bouwplaats. Ik ben ervan overtuigd dat we arbeidsomstandigheden op de bouwplaats kunnen verbeteren als we onze krachten bundelen met werkgevers. Door met elkaar nieuwe diensten te ontwikkelen, werken we samen aan een vitaal en veerkrachtig Nederland. Een voorbeeld van zo’n nieuwe dienst is de U-Box. De U-Box is een unit waaruit we verschillende diensten en producten aanbieden die een positieve invloed hebben op zowel de productiviteit van het personeel als de kwaliteit van het bouwwerk. Denk hierbij aan het aanbieden van een gezonde lunch en fysiotherapie op locatie. Onze ambitie is om werken in de bouw aantrekkelijker te maken en daarnaast het verzuim in de bouwsector zoveel mogelijk te verkorten en het liefst te voorkomen. Dat willen we bereiken met oplossingen van nu!

Wil je meer weten? Neem gerust contact met mij op via LinkedIn of Jeroen.Meeuwsen@nn.nl.

Jeroen Meeuwsen
Innovatiemanager bij Nationale-Nederlanden

Jeroen Meeuwsen Innovatiemanager bij Nationale-Nederlanden

Meer weten?

Wil je meer weten over de nieuwe mkb verzuim-ontzorgverzekering van Nationale-Nederlanden Inkomen Collectief?

Lees meer over de mkb verzuim-ontzorgverzekering

Ben je werknemer en wil je meer weten?

Lees meer

Ben je werkgever en wil je meer weten?

Lees meer