06
juli
2023
|
10:46
Europe/Amsterdam

Schademeldingen storm Poly

Storm Poly zorgde gisteren voor een toenemend aantal schademeldingen van klanten van Nationale-Nederlanden en haar labels. Met name vanuit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland is en wordt er telefonisch en digitaal veelvuldig contact opgenomen voor het melden van schade. Toch is het eerste beeld, bijna 24 uur na het begin van de storm, dat de schade, zowel voor de particulier als de zakelijke markt, vooralsnog ‘meevalt’. Experts zijn sinds gisteren in het gebied aanwezig om de schade op te nemen en hebben eventuele noodvoorzieningen voor klanten getroffen.

Nationale-Nederlanden heeft het beheer over diverse labels. Naast Nationale-Nederlanden zijn dit OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeringen en SNS verzekeringen.

Schadeclaims worden direct of via een verzekeringsadviseur gemeld. Normaliter komen meldingen via adviseurs meestal met enige vertraging binnen bij een verzekeraar, de hulp aan hun klanten krijgt bij adviseurs natuurlijk voorrang. Het advies is om zoveel mogelijk foto’s te nemen en deze mee te sturen met de schademeldingen. Voor reparaties wordt duurzaam schadeherstel zoveel mogelijk toegepast.

Het aantal schademeldingen per donderdag 6 juli 09.00 uur van Nationale-Nederlanden en labels zijn:

Particulier: circa 600 schademeldingen.
Zakelijke: enkele tientallen schademeldingen.

Het aantal meldingen zal naar verwachting de komende tijd nog stijgen.

Deel deze release

Contact

Bas Kuik
Woordvoerder
+31 (0)6 20 89 39 66