Ruim 2000 schademeldingen stormen
De beide stormen die afgelopen dagen Nederland hebben belaagd leiden tot veel schademeldingen. Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren helpen hun klanten maximaal waar dit mogelijk is.
De beide stormen die afgelopen dagen Nederland hebben belaagd leiden tot veel schademeldingen. Nationale-Nederlanden en de labels OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren helpen hun klanten maximaal waar dit mogelijk is. De klantcontactcentra en hulpdiensten zijn maximaal opgeschaald en verzekeringsadviseurs krijgen alle hulp van de verzekeraar die nodig is. Het aantal schademeldingen voor beide stormen samen ligt zaterdag 1200 uur op bijna 2000 particuliere en ruim 100 zakelijke. Dit zal de komende dagen nog oplopen. In aanloop naar de stormen hebben de labels van NN via diverse kanalen en fora klanten tips gegeven hoe schade te voorkomen.
Naast meldingen via de klantcontactcentra, kan schade ook gemeld worden via de websites van de verzekeraars of via de adviseur. Het advies is om duidelijke foto’s te nemen en deze mee te sturen met de schademeldingen. Het streven is verzekerden zo snel als mogelijk te helpen bij het oplossen van de schade. Indien noodzakelijk worden op locatie door experts inventarisaties gemaakt van de herstelwerkzaamheden, waarna herstelplanners dit in gang zetten en de eerste noodzakelijke werkzaamheden worden verricht.
De klantcontactcentra ondervinden deze ochtend een grote toeloop aan telefoonverkeer. Ondanks de maximale ingezette capaciteit en personeel kan dit leiden tot wachttijden. De normale reis - en mobiliteit telefoonlijnen bij hulpdiensten zijn goed bereikbaar voor klanten en worden gescheiden gehouden van de lijnen voor de stormschades.
Voor particulieren geeft het eerste beeld met name schade aan huizen, auto’s en tuinen. Vaak is de oorzaak het losraken van takken, dakdelen, omvallen van bomen en weggewaaide tuinspullen. De meeste meldingen kwamen uit de kustprovincies Noord- en Zuid-Holland en Friesland, waar de windvlagen de hoogste snelheid kregen. In de loop van het weekeinde wordt de schade pas echt zichtbaar en zal het aantal meldingen verder oplopen. Stormschade boven windkracht 7 is gedekt vanuit de meeste verzekeringsproducten.
Ook van het midden- en klein bedrijf komen veel schademeldingen binnen. Hier betreft het met name schade aan daken van bedrijfspanden en schade van losliggend materiaal op bedrijfsterreinen. In Haskerhorne bij Joure is bij een verzekerde de helft van het dak (500 m2) van een bedrijfshal weggewaaid. De schade is groot. Met herstellers wordt dit weekeinde gekeken wat de schade is en in overleg met de verzekeringsadviseur en de eigenaar wordt gekeken of bijvoorbeeld een vervangend pand nodig is.
Wat kunnen klanten doen om de schade te melden:
- De labels van NN zitten uiteraard klaar om de ontstane stormschade zo snel en goed mogelijk af te wikkelen.
- Meld de schade online of via de adviseur. Het helpt hierbij als de stormschade zo volledig mogelijk wordt ingediend. Bij online melden blijven de klantencontactcentra bereikbaar voor de grotere schades.
- Voeg foto’s toe zodat de schadebehandelaren direct een goed beeld hebben van de aard en omvang van de schade.
Nationale-Nederlanden heeft het beheer over diverse labels. Naast Nationale-Nederlanden zijn dit OHRA, ABN AMRO Verzekeringen, ING Verzekeren en SNS Verzekeren.
Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 19 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).