23
februari
2023
|
10:42
Europe/Amsterdam

Nieuw rekeningnummer voor de premiebetaling collectieve inkomensverzekeringen

Samenvatting

Sinds 14 november 2022 is het (incasso)rekeningnummer voor onze collectieve inkomensverzekeringen veranderd. Dit betekent dat we je vanaf dat moment vragen om je premie naar het nieuwe rekeningnummer NL48 INGB 0006 8089 44 over te maken. In dit bericht lees je hier meer over.

Sinds 14 november 2022 is het (incasso)rekeningnummer voor onze collectieve inkomensverzekeringen veranderd. Dit betekent dat we je vanaf dat moment vragen om je premie naar het nieuwe rekeningnummer NL48 INGB 0006 8089 44 over te maken. In dit bericht lees je hier meer over.

 • Oude rekeningnummer voor collectieve inkomensverzekeringen:
  NL67 INGB 0000 0200 57
 • Nieuw rekeningnummer voor collectieve inkomensverzekeringen:
  NL48 INGB 0006 8089 44

Communicatie aan klanten en adviseurs

Op facturen en herinneringsbrieven vanuit Inkomen Collectief geven we deze informatie aan. Ook communiceerden we dit eerder naar klanten en adviseurs met een officiële brief en bankgarantie als verklaring.

Meer zekerheid over het nieuwe rekeningnummer

Toch krijgen we veel vragen of het klopt dat we ons rekeningnummer gewijzigd hebben. Veel klanten hebben behoefte aan extra bevestiging dat er geen sprake is van fraude. We kunnen ons goed voorstellen dat je bij het overmaken van de premie zekerheid wilt dat dit naar het juiste rekeningnummer gaat. 

Daarom bevestigen we hierbij via onze officiële website nn.nl nog een keer dat er geen sprake is van fraude. Gebruik alleen nog ons nieuwe rekeningnummer NL48 INGB 0006 8089 44 voor het overmaken van je premie voor je collectieve inkomensverzekering(en) van Nationale-Nederlanden. 
 

Tips om (online) fraude te herkennen en voorkomen

 • Controleer vanaf welk e-mailadres de factuur en/of e-mail is verzonden en of deze de juiste domeinnaam bevat
  Fraudeurs gebruiken vaak domeinnamen die erg lijken op een echte bedrijfsnaam. Kijk of de domeinnaam hetzelfde is als het websiteadres. Een e-mail van Nationale-Nederlanden eindigt altijd op: @nn.nl, @nn-group.com of @campaign.nn.nl.
 • Vertrouw je de factuur of e-mail niet?
  Controleer bij enige twijfel de juistheid van de afzender. Bijvoorbeeld door de opdrachtgever te bellen. Gebruik daarbij voor de zekerheid het telefoonnummer uit je eigen administratie en niet het telefoonnummer uit de factuur of begeleidende e-mail.
 • Controleer of je een veilige website bezoekt
  Aan de URL zie je of een website veilig is. Websites met een veilige verbinding beginnen met https://. Ook zie je in de adresbalk een gesloten hangslotje. Als je op het hangslotje klikt, dan zie je het beveiligingscertificaat van de website. Probeer het maar eens op nn.nl.

Heb je vragen over dit bericht?

Neem dan contact op met Inkomen Services via 070 513 04 01. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur. Je kunt ons ook bereiken via inkomencollectief@nn.nl. We beantwoorden je vragen graag.

 


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 11 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Deel artikel

Contact

Bas Kuik
Woordvoerder
+31 (0)6 20 89 39 66