13
november
2023
|
09:32
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden maakt premies zorgverzekering 2024 bekend

Nationale-Nederlanden heeft de premie van de Zorg Vrij combinatiepolis voor 2024 vastgesteld op    € 147,00 per maand. De maandpremie van de Zorg Voordelig naturapolis wordt € 140,50. Dit betekent respectievelijk een stijging van € 9,55 en € 12,20 ten opzichte van 2023. Premies stijgen doordat de zorgkosten in Nederland net als afgelopen jaren zijn toegenomen. 

Vrije zorgkeuze blijft belangrijk
Rens Engelen, Senior Manager Zorg en NN Verzekeren: ‘Behalve de prijs was ook vrije zorgkeuze voor klanten een belangrijke reden om voor Nationale-Nederlanden te kiezen afgelopen jaar.’ Dit blijkt uit een klantonderzoek dat dit voorjaar is uitgevoerd. ‘Met onze Zorg Vrij basisverzekering kun je bij bijna elke zorgverlener terecht. Je krijgt de rekening volledig vergoed, ook als er geen contract is. Alleen voor fysiotherapie, wijkverpleging en GGZ geldt de uitzondering dat zorgverleners zonder een contract voor 75% worden vergoed. Voor wie op zoek is naar een naturapolis hebben we de Zorg Voordelig. Met deze basisverzekering kies je zelf je huisarts en ziekenhuis. Als je naar een zorgverlener met contract gaat, vergoeden we 100% van de rekening en als je naar een zorgverlener zonder contract gaat 70%.’

Nieuwe aanvullende verzekeringen
Nationale-Nederlanden introduceert dit jaar twee nieuwe aanvullende verzekeringen: de Instap en de Jij & Compact. Deze aanvullende opties zijn geschikt wanneer je net wat extra zekerheid zoekt, maar geen uitgebreid pakket wilt, legt Engelen uit. ‘Met de Instap ben je bijvoorbeeld verzekerd voor fysiotherapie en spoedzorg in het buitenland. De Jij & Compact is een bundel, waarmee je aanvullend verzekerd bent én gedekt bent voor tandartskosten.’ Deze nieuwe pakketten zijn af te sluiten in combinatie met de Zorg Vrij basisverzekering.'

Supporter van een fit leven
Engelen: ‘Bij Nationale-Nederlanden vinden we het belangrijk dat onze klanten zich fit voelen. Maar we begrijpen dat het uitdagend kan zijn om gezonder te gaan leven. En om dit vol te houden.’ Daarom support Nationale-Nederlanden iedereen die fit wil worden en wil blijven. ‘Dit jaar zijn we gestart met het Fit Pakket waarmee we alle verzekerden helpen om meer inzicht te krijgen en gezondere keuzes te maken. Zo krijgen ze meer inzicht in hun gezondheidsrisico’s met de Persoonlijke Gezondheidscheck. Ook kunnen onze klanten met 20% korting sporten bij SportCity en een sportmedische check laten doen bij een sportarts. Het Fit Pakket zit in 2024 weer standaard bij de basiszorgverzekeringen Zorg Vrij en Zorg Voordelig’, aldus Engelen. 

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten aan ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Al meer dan 175 jaar helpen onze medewerkers mensen zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener actief in 11 landen en toonaangevend in een aantal Europese landen en Japan. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Nationale-Nederlanden Zorg is een handelsnaam van bemiddelaar Distributie Zorgverzekeringen B.V., (KvK-nummer: 18115656 – AFM-nummer: 12012829. Nationale-Nederlanden zorg is onderdeel van Nationale-Nederlanden en bemiddelt zorgverzekeringen naar twee zorgverzekeraars van CZ Groep: Centrale Zorgverzekeringen NZV N.V. en OWM CZ Groep U.A.

Deel dit nieuws op

Gerelateerde onderwerpen

Contact

Bas Kuik
Woordvoerder
+31 (0)6 20 89 39 66