14
september
2018
|
08:29
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden lanceert Senioren Verhuisregeling

Samenvatting

De doorstroming op de woningmarkt stagneert. Eén van de oorzaken is dat senioren in hun grotere woning blijven wonen, omdat het voor hen lastig is om een financiering te krijgen voor een nieuwe, kleinere woning. Nationale-Nederlanden wil daar vanaf vandaag, met de komst van de Senioren Verhuisregeling verandering in brengen.

De doorstroming op de woningmarkt stagneert. Eén van de oorzaken is dat senioren in hun grotere woning blijven wonen, omdat het voor hen lastig is om een financiering te krijgen voor een nieuwe, kleinere woning. Nationale-Nederlanden wil daar vanaf vandaag, met de komst van de Senioren Verhuisregeling verandering in brengen. Een extra financieringsmogelijkheid, speciaal voor hypotheekaanvragers die binnen tien jaar met pensioen gaan of al met pensioen zijn.

Hypotheekbeoordeling op basis van werkelijke maandlasten

Bij een hypotheekaanvraag via de Senioren Verhuisregeling kijkt Nationale-Nederlanden naar de werkelijke bruto maandlasten voor de nieuwe koopwoning. Tevens wordt er rekening met gehouden met het inkomen dat al zeker is na pensionering. Als de nieuwe bruto maandlasten lager of gelijk zijn aan de bruto maandlasten van de huidige hypotheek, dan is een nieuwe hypotheek vaak toch mogelijk. Op basis van de persoonlijke situatie wordt beoordeeld of de nieuwe hypotheek verantwoord is en de nieuwe woning gekocht kan worden. De Verhuisregeling is speciaal voor senioren die nu al een koopwoning bezitten of hun koopwoning recent hebben verkocht en in hetzelfde of het volgende kalenderjaar de hypotheek voor de nieuwe woning laten passeren bij de notaris.

Meer informatie over de Senioren Verhuisregeling is te vinden op: www.nn.nl/seniorenverhuisregeling


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener met een beursnotering aan Euronext Amsterdam