18
november
2016
|
07:45
Europe/Amsterdam

Nationale-Nederlanden fietscheck: kinderen veilig naar school

Samenvatting

De dagen worden korter. Veel kinderen vertrekken in het donker naar school en komen in het donker weer thuis. Een goede fietsverlichting is dan essentieel.

Fietsreparaties op het schoolpleinDe dagen worden korter. Veel kinderen vertrekken in het donker naar school en komen in het donker weer thuis. Een goede fietsverlichting is dan essentieel. Want hoe zichtbaarder je bent in het verkeer, hoe kleiner de kans op ongelukken. Dit is voor Nationale-Nederlanden aanleiding om samen met fietsenmakers een gratis veiligheidscheck uit te voeren op basisschoolpleinen. Kapotte fietsverlichting wordt ter plekke gemaakt en zorgt ervoor dat de kinderen veilig naar school kunnen.

Werkplaats op het schoolplein

Jaarlijks zijn duizenden fietsers betrokken bij verkeersongevallen. Vaak is de oorzaak slechte zichtbaarheid van de fietser. Een risico dat eenvoudig te verkleinen is. Nationale-Nederlanden zet daarom een mobiele fietswerkplaats op het schoolplein waar de kinderfietsen een veiligheidscheck krijgen en defecte fietsverlichting direct wordt gerepareerd. “Persoonlijke service vinden we belangrijk. Daarom staan onze medewerkers in de komende weken op schoolpleinen om zoveel mogelijk fietsverlichting werkend te maken. Zo maken we Nederland een beetje veiliger”, aldus Sander Kernkamp, directeur van Nationale-Nederlanden. De fietsenmaker die de reparatie uitvoert is een zakelijke klant van Nationale-Nederlanden. Kernkamp: “Zo geven we hem ook een steuntje in de rug.”

Win-Win-Win

De actie heeft vooralsnog een lokaal karakter; een aantal scholen in Den Haag is benaderd voor het initiatief. Kernkamp: “Het mooie is dat je op een relatief eenvoudige manier een hele concrete bijdrage levert aan de veiligheid van kinderen. De actie wordt enthousiast ontvangen; zowel de scholen als de ouders en de fietsenmaker zijn er blij mee. En de kinderen worden weer eens gewezen op hun kwetsbaarheid in het verkeer en het belang van goede verlichting.”

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers zich in om de financiële toekomst van onze klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is ruim 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.