11
april
2016
|
13:47
Europe/Amsterdam

Marathonlopers laten 200 kinderen sporten

Samenvatting

Ruim 200 Rotterdamse kinderen die voorheen langs de kant stonden kunnen een jaar lang sporten bij een sportvereniging. Dit is de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam dit jaar: het Jeugdsportfonds Rotterdam.


Ruim 200 Rotterdamse kinderen die voorheen langs de kant stonden kunnen een jaar lang sporten bij een sportvereniging. Dit is de opbrengst van diverse acties voor het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam dit jaar: het Jeugdsportfonds Rotterdam.

Mario Kadiks (Like2Run) en Fleur Hudig (NN) overhandigden zondagmiddag een cheque van 50.000 euro aan drie bestuursleden van het Jeugdsportfonds Rotterdam. Voorzitter Jan Markerink. ‘Met deze fantastische bijdrage zorgen de lopers en NN ervoor dat kinderen die voorheen langs de zijlijn stonden, mee kunnen doen. Dat is van grote waarde voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. We zijn de marathonlopers en NN zeer dankbaar’, aldus Jan Markerink. Hij nam de cheque samen met zijn medebestuursleden Wilfred van der Maas en Paul van Weelden in ontvangst.

Het Jeugdsportfonds Rotterdam, dit jaar het officiële goede doel van de NN Marathon Rotterdam, vergoedt de contributie van de sportvereniging wanneer ouders dit niet kunnen betalen. Rondom de marathon werd op verschillende manieren geld opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Zo konden lopers bij inschrijving doneren voor het goede doel, een betaalde sms versturen of een online actiepagina aanmaken. Dankzij de lopers van de NN Marathon Rotterdam en de inzet van NN Future Matters is het bedrag van 50.000 euro bijeengebracht. 

De doelstelling van het Jeugdsportfonds “alle kinderen moeten kunnen sporten” sluit aan bij NN’s maatschappelijke programma ‘Future Matters’. Dit programma richt zich op het verbeteren van financieel welzijn van mensen, zoals jongeren zelfredzamer maken en gezinnen helpen die het financieel moeilijk hebben.

‘NN is trots op alle renners van de NN Marathon Rotterdam 2016 en de 50.000 euro die is opgehaald voor het Jeugdsportfonds. Hiermee kunnen we ruim 200 kinderen in Rotterdam laten sporten, een prachtig resultaat’, stelt Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship van NN.

Ambassadeur

De Rotterdamse Miranda, ambassadeur van de Jeugdsportfonds-campagne rondom de marathon, kent het belang van het fonds als geen ander. Zij maakte voor haar kinderen een periode dankbaar gebruik van het fonds. In 2009 ging het bedrijf van Miranda en haar man failliet. ‘Dan stort je wereld in en heb je ineens helemaal niks’, zegt Miranda. ‘Het belangrijkste dat je dan moet doen is zorgen dat het leven van de kinderen hetzelfde blijft. Het is goud waard als je kind kan sporten, lachen en plezier maken.’.

In deze video bedankt ambassadeur Miranda alle donateurs: http://bit.ly/dankwoordmiranda.