14
mei
2018
|
06:30
Europe/Amsterdam

Verzekeraars bundelen krachten voor BlueCity Circular Challenge

Samenvatting

Centraal Beheer, NN Group en VIVAT gaan gezamenlijk deelnemen aan de BlueCity Circular Challenge. De Circular Challenge wil op een innovatieve manier de realisatie van de circulaire economie versnellen.

Centraal Beheer, NN Group en VIVAT gaan gezamenlijk deelnemen aan de BlueCity Circular Challenge. De Circular Challenge wil op een innovatieve manier de realisatie van de circulaire economie versnellen. Tijdens de challenge gaat een team, bestaande uit studenten en young professionals, de strijd aan met andere teams. Doel is om na te denken over en concepten te ontwikkelen die de circulaire economie in onder andere  de financiële sector stimuleren.

Sustainable Insurance

De Rijksoverheid heeft in januari 2017, samen met bedrijven, vakbonden, overheden, natuur- en milieuorganisaties, kennisinstituten en financiële instellingen haar ambities voor een circulaire economie vastgelegd in het Grondstoffenakkoord. De ambitie is om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben gerealiseerd in Nederland. 

Om deze ambitie kracht bij te zetten hebben Centraal Beheer, NN Group en VIVAT de krachten gebundeld. De drie verzekeraars willen door middel van deze samenwerking, Sustainable Insurance genaamd, de betrokkenheid bij de circulaire economie in de branche vergroten.

Autowrakken in de circulaire economie

De BlueCity Circular Challenge start op 14 mei. De teams van studenten en young professionals strijden tijdens de uitdaging in mei en juni tegen elkaar om, geïnspireerd door de circulaire economie, een nieuw product te ontwikkelen met zo groot mogelijke toegevoegde waarde. Zij doen dit door middel van hergebruik van bestaande producten en grondstoffen. De teams worden hierbij geïnspireerd door ondernemers, designers en denkers binnen de circulaire economie om te ontdekken welke extra mogelijkheden er voor verzekeraars zijn om circulair te opereren. Concreet wordt er tijdens de challenge door het team van Sustainable Insurance nagedacht hoe verzekeraars hernieuwde waarde kunnen toevoegen aan total loss-verklaarde auto’s.

Op 22 juni 2018 besluit een vakjury welke winnaar het beste circulaire idee heeft ontwikkeld.

Over BlueCity

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen ons ecosysteem van sociale ondernemers en radicale ‘disruptanten’ is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren we samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie. Kijk voor meer informatie op: www.bluecity.nl

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer is een grote financiële dienstverlener in Nederland. Al meer dan 100 jaar staan wij klaar voor onze klanten. Sinds 1995 is Centraal Beheer onderdeel van Achmea. Heel Nederland kent ons van de ‘Even Apeldoorn bellen’ campagne. Particulieren en bedrijven kunnen bij ons terecht voor financiële producten en diensten zoals schade- en inkomensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, spaar-, en beleggingsproducten. Wij geloven in een persoonlijke relatie met onze klanten en oplossingen.

NN Group

NN Group is een internationale financiële dienstverlener, actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. De groep biedt, met haar medewerkers, producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan circa 17 miljoen klanten. De belangrijkste merken van NN Group zijn Nationale-Nederlanden, NN, Delta Lloyd, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Over VIVAT

VIVAT N.V. is de holdingmaatschappij van onder andere SRLEV N.V., Reaal Schadeverzekeringen N.V., Proteq Levensverzekeringen N.V., ACTIAM N.V. en Zwitserleven PPI N.V. De dochtervennootschappen van VIVAT N.V. zijn actief in de Nederlandse markt met onder meer de merken Zwitserleven, Reaal en ACTIAM. Met een balanstotaal van ongeveer EUR 57 miljard (per ultimo 2017) is de VIVAT-groep een van de grotere verzekeraars in Nederland. Anbang Group Holdings Co. Ltd., een dochter van Anbang Insurance Group Co. Ltd., is enig aandeelhouder van VIVAT N.V. Kijk voor meer informatie op vivat.nl.