13
februari
2018
|
11:54
Europe/Amsterdam

Succesvolle prepaid autoverzekering Bundelz uitgebreid

Samenvatting

De af&toe rijder bestaat en wil betalen voor gebruik. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de proef met Bundelz. De proef wordt daarom uitgebreid naar 1.000 gebruikers met de Bundelz app als nieuwe functionaliteit.

De af&toe rijder bestaat en wil betalen voor gebruik. Dit blijkt uit de eerste resultaten van de proef met Bundelz. De proef wordt daarom uitgebreid naar 1.000 gebruikers met de Bundelz app als nieuwe functionaliteit. Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering van Nederland, die samen met klanten wordt ontwikkeld. Bij blijvend succes wordt Bundelz medio 2018 op de markt gebracht.

Nieuw: de Bundelz app

Met de nieuwe Bundelz app kan de klant altijd zien hoeveel kilometer hij nog tegoed heeft. Ook zit er een ‘vind mijn auto terug’-functie in de app, Bundelz klanten geven aan dit handig te vinden. Met Bundelz koopt de autobezitter een bundel waarmee hij voor 1.000 kilometer verzekerd is. Met 1.000 kilometer op de teller koopt hij automatisch een nieuwe bundel, zo rijdt hij nooit onverzekerd rond. Naast de app komt er ook een nieuwe bundel speciaal voor af&toe rijders met weinig schadevrije jaren. Uit de eerste fase van de pilot blijkt namelijk dat de groep af&toe rijders groter en diverser is. Af&toe rijders die mee willen doen kunnen zich aanmelden op bundelz.nl.

Eerste bevindingen: eerlijker en goedkoper

Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden dat Bundelz ontwikkelt, startte de proef in juni 2017. Kokke van der Werf, managing director van Sparklab: “Tijdens de eerste fase wilden we leren of de af&toe rijder bestaat en of hij behoefte heeft aan een prepaid autoverzekering. De resultaten zijn veelbelovend: de klanten zijn zeer tevreden, ervaren Bundelz als eerlijker en zijn goedkoper uit.”

Klaar voor de volgende stap

Sparklab ontwikkelt Bundelz samen met Vodafone, Intrasurance en Clifford. Omdat de verschillende bedrijven hun kennis en kracht bundelen komt Bundelz sneller tot stand. “Vodafone brengt expertise en service op het gebied van Internet of Things en prepaid in. De resultaten van de eerste pilot laten zien dat we klaar zijn voor de volgende stap,” aldus Max Kranendijk, Senior Innovatie Manager bij VodafoneZiggo.


Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers van het bedrijf zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is al 170 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext.

Over Vodafone

Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft ruim 5 miljoen klanten per 30 september 2017. De kantoren zijn onder andere gevestigd in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Vodafone Nederland maakt deel uit van VodafoneZiggo, een 50/50 joint venture van Vodafone Group en Liberty Global. Vodafone Group heeft mobiele netwerken in 26 landen, werkt wereldwijd samen met 49 mobiele netwerken en is actief als aanbieder van vast breedband in 19 landen. Voor meer informatie, ga naar www.vodafoneziggo.nl.

Mediarelaties Nationale-Nederlanden

Bas Kuik
Telefoon: +31 (0)6 20 89 39 66
Email: bas.kuik@nn.nl

Mediarelaties VodafoneZiggo

Alexis van Liebergen
Telefoon: +31 (0)88 717 0717
Email: alexis.van-liebergen@vodafoneziggo.com