15
januari
2019
|
13:44
Europe/Amsterdam

Perfect Day nieuw cyber security bedrijf voor MKB

Samenvatting

Nationale-Nederlanden lanceert samen met Centraal Volmacht Bedrijf (CVB), Klap, Verheul en Vrieling Adviesgroep, Perfect Day cyber security.

Nationale-Nederlanden lanceert cyber startup met 4 adviesbedrijven


Nationale-Nederlanden lanceert samen met Centraal Volmacht Bedrijf (CVB), Klap, Verheul en Vrieling Adviesgroep, Perfect Day cyber security. Het bedrijf, dat zich exclusief richt op het MKB, is ontstaan in Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden. Kokke van der Werf, directeur van het NN Sparklab: ‘Met het Nederlands Cyber Collectief, de cybertak van Sparklab, hebben we veel ervaring opgedaan. We weten dat we alleen een verschil voor ondernemers kunnen maken als we cyber security écht op een andere manier benaderen.

Betaalbaar en toegankelijk

Volgens Van der Werf is het belangrijk dat de ondernemer zo min mogelijk belast wordt. ‘We bieden inzicht, helpen met concrete oplossingen en maken beveiliging betaalbaar. De service van Perfect Day bestaat uit een kort persoonlijk gesprek waarin de kwetsbaarheden in de beveiliging van het bedrijf in kaart worden gebracht. Aanvullende informatie halen we op bij leveranciers, zoals bijvoorbeeld de hostingpartij. Niet alleen op het gebied van techniek en wetgeving zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), maar juíst ook op het gebied van medewerkers (processen, gedrag, kennis). Zo’n 90% van de hacks en datalekken is nog steeds te wijten aan menselijk handelen. Daar waar mogelijk worden “quick fixes’’ direct door de cyber expert van Perfect Day uitgevoerd. Met een concrete to-do-lijst en uitgewerkte rapportage van de bevindingen wordt de ondernemer vervolgens op weg geholpen om zijn cyber security te verbeteren.’

Abonnement en keurmerk

Het model dat Perfect Day gebruikt is ontwikkeld door cyber security expert Liesbeth Kempen: ’We merken dat, als ondernemers het belang van goede security zien, ze ook graag structureel aan de slag willen. In 2019 wil Perfect Day daarom een abonnement en keurmerk ontwikkelen om samen met de ondernemer naar een cyberveilige situatie toe te werken. Dat wil zeggen: cyberveilig voor het MKB. We maken het ook schaalbaar voor kleinere bedrijven. Geen ISO-certificeringen met een groot eisenpakket dus maar cyberveilig worden én blijven. Daarvoor kan ondernemend Nederland bij ons terecht.’

Over Nationale-Nederlanden en Sparklab

Nationale-Nederlanden is een financieel dienstverlener met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten meer dan 5000 medewerkers van het bedrijf zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Het is onderdeel van NN Group, een internationale verzekeraar en vermogensbeheerder met een beursnotering aan Euronext Amsterdam. Sparklab is het innovatielab van Nationale-Nederlanden. In Sparklab worden kansen onderzocht, nieuwe markten gevonden en verrassende producten en diensten ontwikkeld voor de wereld van overmorgen.